Всекидневни новинарски кошмари
ВЕСИСЛАВА ТАНЧЕВА: Превърнаха жена с видими дефицити в поведението в герой от национално значение
Как мъжът и русата жена от пророчествата въведоха течната демокрация


Весислава Танчева

В случай, че още не сте разбрали каква е разликата между медия и медийна бухалка, въобразила се на PR агенция, препоръчвам да проследите развитието на този напълно измислен скандал, довел в крайна сметка до прекратяване – за  това  накрая! – на  напълно смислена и полезна образователна програма сред деца от 4-ти клас в Перник.

И ний сме дали нещо на света: директна – пряка – течна демокрация

Някаква семпла, клета женица, титулуваща себе си “научен ръководител на проект “Български суверен”, праща сигнал до Нова ТВ, че в едно училище лоши хора от някакво НПО карат насила децата да рисуват полови органи в час, да се целуват и въобще, учат ги на разврат и мастурбация!

Репортерите на телевизията, вместо да пуснат едно Google търсене по името на женицата и да разберат, че просто участва в станалата вече досадна уж-родителска атака срещу каквото диша в неправителствения сектор, тичат на място в Перник, гонейки скандала.

Там, разбира се, научават, че скандал няма, с изключение на семейство Ненкови – за  тях след малко – другите  родители нямат никакъв проблем с НПО-то и тяхната програма, която учи децата да казват “не”, ако нечие докосване им е неприятно, обяснява, че телата на момчетата и момичетата са различни и въобще, учи ги да не се срамуват от телата и думите, а да отстояват правото си на неприкосновеност!

 УжасТ някакъв, никаква следа от разврат! 

 Това разочарование обаче не спира кадрите, “командировани” от кАнал3 да управляват Нова, да сътворят скандал. В крайна сметка трансферите на кадри и напускането на ключови лица от екрана вече пусна рейтингите на телевизията по пързалката надолу…

И така, репортажът в новините си е относително приличен, видимо надделява мнението, че русата лелка Ненкова просто е жертва на собственото си подсъзнание. Особено впечатление прави слюноотделянето, с което разказва за момченце, на което му прилошало от картинките и целувките и избягало в тоалетната, където останало притеснително дълго.

Ъъъ, добре, на тази възраст може и “прилошаване” да му викат, ние сме позабравили вече.  А и едно време тия работи ги научавахме директно от стените на тоалетните – в текст и цвят! Репортажът е приличен, но е качен в сайта със заглавие:

“Деца в пернишко училище карани насила да рисуват полови органи”

И познахте, светкавично е разпостранен из всякакви “родителски” групи, борещи се за непорочно зачатие, полово недетерминирани[2] хомо сапиенси – очаквам  всеки момент да поискат смяна на латинското име на човешкия вид, сегашното не звучи библейски – и прочее еманации на невежеството.

Качен е и в групи, борещи се за уж читави цели, като вода за Перник, например. По пернишка линия, явно…

Салвадор Дали нямаше да има никакъв шанс пред мъжа и русата жена от пророчествата

И да, познахте, спор под публикациите не е възможен, защото няма аргументи, само обиди и още невежество.Линкът се радва на забележително внимание и сред абсолютно читави хора, колкото да изразят възмущение от манипулацията. И да отнесат някой шамар и на собствена територия, естествено.

Лично аз от снощи го отворих три пъти, исках да съм сигурна, че не греша в изводите си.

Разбира се, за да подейства “PR”-акцията, темата е прехвърлена в сутрешния блок, където Виктор Николаев с очевидна погнуса слага край на спора с репликата:

Всички, без една майка, казват, че проблем няма, но програмата се спира?! Поучително, много поучително за ценностите, за които говорим.

Или почти край, защото вечерното заглавие шества без никаква промяна из другите медии в групата на Нова, включително уж придържащия се към някакви стандарти “Дарик”…

Няма съмение, върнаха процент-два към рейтинга, но кой плати цената?

 Сега поясненията:
1. Семейството, дало първия залп срещу програмата, има 4 деца и е познато на гледащите реалити формати. Участвали са в “Смени жената”. Вероятно с образователна цел, не знам! Аз научих снощи…

Г-жа Ненчева е създател на доста фейсбук страници и активно се труди за душите на последователите си, убеждавайки ги в джендърската същност на невярващите в нейната предопределеност. Явно, попадам в схемата, снощи разбрах…

Г-жа Ненчева участва в де що има протест, няма значение кой го организира, важното е само да ѝ дадат микрофон. Най-щедри в това отношение са били копейкините хора. Тук не се изненадах, макар че снощи разбрах..

2. Недетерминирани най-общо значи без разлики в половите белези – външни и вътрешни. Не допускам майка на четири деца да не знае, че има разлики, но явно вярва, че на 11 години децата още тънат в неведение по темата…

3. Накрая, в резултат на превръщането на една жена с видими дефицити в поведението в герой от национално значение, Регионалното управление на образованието взима страхливото решение да прекрати програма, която останалите родители одобряват и желаят! Защо – защото възникнал скандал и лелката пуснала сигнал до прокуратурата.

То, аслъ, досега само прокурори не бяха се ровили в подсъзнателните импулси на непорочно зачеващите… Подозирам, че много ще се забавляват, като гледам какво се върти там!

Обаче, реакцията на МОН изобщо не е смешна! Жалка е!

Вместо да защитят собствените си директори, психолози и специалисти, те внимават само в едно – да  не предизвикат политически отзвук от скандала и да не разклатят стаЛбилността. Налага се да ги предупредя: конюнктурата на политическия пазар е сложна!

Nazi-wannabe-та, борещи се срещу последните 500 години европейска цивилизация, дебнат навсякъде! В правителството са на ниво вицепремиери и коалиционни партньори, в “опозицията” са при Копейкин и подобните му.

А пък ако на вас това ви прилича на лесен мост към бъдеща пост-ГЕРБ коалиция, на прав път сте.

Прочетено във фейсбук профила Vessislava Tancheva

 

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter