Бит и душевност на нашия народ*
ВИКТОРИЯ ТИНТЕРОВА: Сеир да има
Мълчи народа! Глухо и страшно гърмят окови*


Виктория Тинтерова

Миналата година гледахме за козите…. Тия с прасетата мълчаха. Сега тия с козите мълчат, но те са вече без кози.

Ние пък си мълчим, защото нямаме ни кози, ни прасета. Но пък около нас строят незаконно. Тия с козите и прасетата мълчат, защото нямат незаконни строежи, с тераси и асансьори и къщи за гости…. но пък имат съселяни които биват обирани и пребити за 5 лева.

Ние, с незаконните строежи и тия с прасетата и козите мълчим, защото нас не са ни пребивали за 5 лева. Засега…. Както и мълчим, когато арестуваха и оковаха по най-добрите традиции на средновековието две жени, защото нас не са ни оковавали. Не са ни оковавали и имаме по-високи доходи от 612,15 лева на месец и не сме пенсионери, затова мълчим, когато пенсионерите протестират. Както и тия с прасетата и козите….

И всички ние – с прасетата, козите, с презастроените градове, арестуваните, битите за 5 лева, пенсионерите без кози и прасета … платихме милиарди за едни самолети, които да ни спасят от руснаците, които руснаци са ни пуснали чумата…. , заради която тия с прасетата протестират и стана таз галимация с този объркан текст.

И гледаме сеир…. Сеир да има.

*Източник: Фейсбук, надзаглавието е заимствано от Иван Хаджийски, а подзаглавието от стихотворението на Христо Ботев „Елегия“.

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter