Юлското утро 2020
ВЛАДИМИР ВИДЕНОВ: Трябва ни кръгъл кабинет
С постигането на такова споразумение ще докажем на себе си и на света, че можем да бъдем единна нация


Владимир Виденов

Това безумно блокиране на държавата трябва да спре. Незабавно. Било каквото било. Борисов и Радев заравят томахавките и сядат на масата за преговори, редом с всички парламентарни и непарламентарни политически партии, които са активни в момента, в това число и представители на протестиращите.

Сядат и постигат общо съгласие за състава и срока на управление на едно служебно правителство, в което никоя политическа сила не доминира. Иначе казано – кръгъл кабинет, в който никой няма да може да шмекерува и да тегли чергата към себе си при договарянето на предстоящите избори.

Обявява се търг за машини за гласуване. Парламентът приема нов изборен закон с квалифицирано мнозинство и назначава нова избирателна комисия, нов преброител, като се спазват същите принципи – консенсус и паритет.

Ако това е възможно да се случи, печелят всички. Най-вече народът, който ще се върне към обичайния си начин на живот и към разумните мерки за предпазване от заразата.

Борисов и Радев ще покажат на практика, че са зрели политици и че за тях най-важни са хората, които са им дали гласовете си.

Мая Манолова, Слави Трифонов и всички останали, които все още не са структурирали политическите си формации, ще имат време да го направят и спокойно да се подготвят за предстоящите избори.
И най-вече – с постигането на такова споразумение ще докажем на себе си и на света, че можем да бъдем единна нация.

Прочетено във фейсбук профила Владимир Виденов

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter