Чичо Томовата колиба
ДАНИЕЛА ГОРЧЕВА: Знаете ли кои вземаха в робство?
Когато две африкански племена воюват, победителите от едното племе вземат в робство младите и здравите от победеното племе


Даниела Горчева

Какви са тези погроми и изстъпления?
Нарушаването на обществения ред е престъпление. Аз не разбирам как може да се остави тълпата да вилнее, още малко и ще си докараме 1917 година.

СТЕФАН Е. НИКОЛОВ: Неговият живот има значение!

Къде има робство днес в Европа или в САЩ, какви са тия викове и крясъци, смъкване на статуи, чупене на витрини и цялата тази безумна анархия.

Впрочем, знаете ли кои вземаха в робство? Когато две африкански племена воюват, победителите от едното племе вземат в робство младите и здравите от победеното племе. А кой върти основно търговията с роби? На кого чернокожите победители продаваха своята чернокожа плячка? На арабите. Арабите търгуват основно с роби и то много векове преди европейците да се сетят за този “доходоносен” занаят. Та хайде стига левичарски истерии и изкривяване на историята.

Никой нормален човек не оправдава робството

Робството е отвратително, но моралът и разбиранията на хората преди векове са били доста различни от днешните.

И не може да оправдавате и ръкопляскате на погроми, защото някой си бил против робството, което отдавна е премахнато в САЩ и в Европа.
Днешни хора не могат да носят вина за извършено преди столетия от отдавна измрели хора. И не, не са само белите, а самите африканци и арабите, които са вземали в робство и са въртели търговия с роби. Азиатците също. Това са фактите.

А някой да ми каже колония, която е процъфтяла и е съградила правова демократична държава след като гадните бели колонизатори са се оттеглили. Съвсем сериозно питам.

Прочетено във фейсбук профила Даниела Горчева

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter