Право, куме, в очи
ДИМИТЪР АТАНАСОВ: Колко пъти трябва да си разбием главите, за да осъзнаем, че няма по-опасна фигура от невежата?
Днес начело на държавата са тотални, безостатъчни неспособници, но с непреодолима тяга към спонтанна приватизация на общото


Димитър Атанасов

Ако лекарят не лекува кадърно – маха се. Махат го. Ако програмистът не умее да си върши работата – идва друг на негово място. Ако чистачката чисти зле – освобождават я от работа. Ако шофьорът прави катастрофи – уволняват го. Дори кучето-пазач, ако не лае и не брани територията на стопанина си, го изхвърлят като непотребно.

Какво правим с напълно неадекватните чиновници, заради които катастрофираха: Търговският регистър, данните на гражданството в НАП и още куп системи в държавата?

Сривовете ще зачестяват. Преди 20 години управляваха крадци с добро ниво на професионализъм – вижте им дори само качеството на построените пътища. Днес начело на държавата са тотални, безостатъчни неспособници, но с непреодолима тяга към спонтанна приватизация на общото.

Та, кой е виновен? Навярно и училищата на всички нива, които са дали дипломи на тези некадърници. Припомням, че на Тодор Живков за срам диплома за печатар, без да е ясно дали се е обучавал реално, е издало днешното 18 училище в София.

Колко пъти трябва да си разбием главите, за да осъзнаем, че няма по-опасна фигура от невежата, въоръжен с документ, доказващ високите му претенции? Какъв Апокалипсис следва да се сбъдне, за да схванем, че диплома се дава бе срещу платена такса за обучение, а срещу знания и умения, измерени компетентно и по стандарти.

По тоя повод: питайте лицето Ал. Воденичаров за дипломата на Пеефски. Задайте му въпроса в кой курс се е появил този така талантлив студент. Запитайте го, прочее, колко пъти се е появил на лекции и/или упражнения. Колко пъти е бил на купони с колегите от курса си?

Източник: Фесбук. Още по темата за образованието:

ОБРАЗОВАНИЕТО, ГЛУПАКО! НИКОЛАЙ СТАЙКОВ: По-малко ритнитопковщина, повече мисловна дейност да си пожелаем

 

 

 

 

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter