Герои на политическата класа
ДИМИТЪР СТОЯНОВ: Чакам ви да ме опровергаете!
Вашите санкции ми звучат като опит с голи задници да бъде затулен ядрен взрив


Димитър Стоянов

Като някогашен член на междупарламентарния комитет „Европейски съюз – Украйна“, за мен нещата изглеждат по следния начин.

Европа е разплута и деградирала във всяко едно, но най-вече в сексуално, в морално и във военно отношение. Треперим като мижитурки ще спре ли Путин газа. А той ми се чини, че няма никакво такова намерение, напротив – кани се с удоволствие да ни го продава за 2, за 3, за 5 хиляди евро, за колкото европеецът, този болен дегенерат, е готов да му плати, нежели да си развали комфортния, сладък живот.

Цял ден сравняват Путин с Хитлер. Трябва ли Европа да купува каквото и да е било от един нов Хитлер?

Не е ли редно европейските лидери да излязат и да кажат: „Не ти щем мръсния окупаторски газ! Заври си го знаеш къде, защото каквото и да ни коства, ние ще защитим нашите ценности и те не се продават срещу газ или друго!“

Какво чуваме вместо това? Санкции, остро осъждане за „посегателството над европейската архитектура на сигурност“  – какво е това и как се вписва в него Украйна, това няма явно нужда да е ясно – и други подобни заклинания, тип „ела ме ритни“. Щели сме да покажем на Путин силата на нашите демокрации. Звучи ми като ЕС да се кани да го умори с прегрътки и гъделичкане със знаменца с цветовете на дъгата. Сякаш живеем във филма „Тролчетата“ и ако на злия берген Владимир Владимирович му изпеем весела песничка, той рязко ще стане щастлив и добричък.

Санкциите няма да спасят Украйна

В момента тя се нуждае от оръжие и от всякаква друга икономическа и финансова помощ. Освен поляците, които са яли многократно руската попара и много добре знаят какво точно се случва, друг не се отзова, изглежда, че няма и да се отзове.

Да, Путин е агресорът, основната част от вината ще падне върху него. Но аз мисля, че западната управляваща върхушка нарочно изкуши, подбуди и склони Украйна да наруши някаква уговорка, за която ние не знаем и няма и да узнаем, с празното обещание, че или беля няма да стане, или ако стане – Западът ще дойде на помощ. А управляващата върхушка на Украйна се остави, според мен – също умишлено, да бъде прелъстена, склонена и излъгана.

Е, господа и дами, лидери на Свободния свят, другарят Владимир Владимирович ви предизвика, реши да ви провери сериозни ли сте или само сте блъфирали. А вие ми изглеждате адски неподготвени за това, което се случва. Какво очаквахте? Как мислихте да се справите? Вашите санкции ми звучат като опит с голи задници да бъде затулен ядрен взрив.

Дошло е време да видим кой е по-корав.

Уви, нямам голяма вяра в европееца, този влюбен до болест в охолния си начин на живот дегенерат

Готов ли е той не да чака Путин дали ще врътне кранчето на газа или на каквото и да е било друго? Готови ли сме радикално да отпишем Русия: с пълно ембарго, с тотална изолация, дори с конфискация на руското имуществото в нашите страни? Готови ли сме да го направим, каквото и да ни струва, дори да се наложи да постоим на студено и на тъмно? Макар вече да е малко късно, готови ли са нашите лидери да изпратят всичкото въоръжение и всичко друго, от което Украйна се нуждае?

Поне украинският народ да има някакъв шанс да се бие за свободата си

Ако не сте, тогава не ни занимавайте с лицемерието си, рожби ехидни! Не се правете, че ви пука. Никога не ви е пукало за ценности, само за интереси. А това значи, че не сте по-различни от Путин. Което пък значи, че уви той всъщност комай ще се окаже прав…? Чакам ви да ме опровергаете!

Прочетено във фейсбук профила Димитър Стоянов

 

 

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter