Хипократови гонения
Д-Р ГЕОРГИ ТОДОРОВ: Със страхливи генерали се губят войни
Как се тричат лекари по рецепта на БЛС


Д-р Георги Тодоров, лабораторен лекар от Русе стана популярен пред карантинираната публика след като журналистката Валя Ахчиева разпространи своя филм ПРОТИВОРЕЧИЕТО BG – БЪРЗИ ТЕСТОВЕ СРЕЩУ КОРОНАВИРУСА. Ала това негово участие изглежда го е превърнало в, меко казано, непопулярен пред ръководството на Българския лекарски съюз. Публикуваме коментара, който д-р Тодоров прави в своя фейсбук профил, както и връзки към негови медийни прояви, в които той изразява професионалните и гражданските си позиции:

Вчера получих странно писмо, в което председателят на УС на БЛС д-р Иван Маджаров се оплаква на Етичната комисия от мен и ми държи сметка защо съм си пишел на стената си във Фейсбук мнението си за Генерал Мутафчийски и съм го квалифицирал.

Ами защото стената си е моята, защото това ми е мнението за този човек, защото е ясно че разбирам повече от него от лабораторни тестове, защото разбирам от него повече от инфекциозни болести! Но не и от коремна хирургия.

Защо трябва да изследваме масово? Моят опит с работа с бързите тестове

А УС на БЛС и неговия председател, да не би да са се превърнали в прокси на генерала? Ако той е нещо недоволен – генералът – да  ме даде той, що ползва ръчичките, на председателят на УС на БЛС – отговора е: Защото е страхлив! А със страхливи генерали се губят войни.

А защо не ме даде на съд? Ами защото много добре са му обяснили , че като публична личност търпи много повече от останалите, според решение на ВКС и нищо не може да излезе.

Истината е че съм подготвен, и решителен и съм неудобен , а с някои членове на УС на БЛС ще си поприказваме. Само дето не мога да намеря решението на УС на БЛС да ме даде на КПЕ, освен ако не е негово решение, самостоятелно. Което вече е подло, което не се и съмнявам.

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter