Всекидневни новинарски коментари
ЕЛЕНА ГУНЧЕВА: Да ни е честито! Вече има първи жертви на измами от теча в НАП
Никой не знае какви негови лични данни се развяват по света и у нас


Елена Гунчева

НОВИНИТЕ ДНЕС
06.08.2019 г.

  • ПЪРВИ ИЗМАМИ. Като важна новина днес ще посоча първата измама с изтеклите лични данни от НАП – изтеглен бърз кредит на чуждо име. А, честито, както се казва! Не се притеснявайте, и до Вас ще стигнат. Може да е утре, може и да е след година. След това доказвайте пред банки, фирми за бързи кредити и лихвари, че нямате сестра. НАП мълчи като партизанин на разпит. Никой не знае какви негови лични данни се развяват по света и у нас. Никой не дава адекватна информация съответно как да се защитим. Дали пък да не почнем отначало – дело за смяна на всичко – имена, ЕГН, семейно положение, даже и отказ от българско гражданство и след това нови документи за самоличност. За жертвите – не се и съмнявайте, че години наред ще доказвате, че не сте вие, бирниците ще ви налазят, а вие ще доказвате, че не сте вие.

  • БРАВОС НА ГЛУПАЦИТЕ. След като гушнаха три милиарда от нас, днес „Локхийд Мартин“ ни похвалиха и те. Благодарим за кинтите, значи, ама ще чакате пет години, защото първо за Бахрейн ще произвеждаме самолети. Нито дума защо за Бахрейн ще са доста по-евтини от нашите. Но пък разбрахме, че могат да носят ВСЯКАКВО въоръжение. Даже и „умни“ ракети, каквито, разбира се, не сме поръчали, но вероятно ще поръчаме. Разбрахме също, че „АВИОНАМС“ – национализираният завод до Пловдив, може да поеме поддръжката. Ама се нуждаел от много инвестиции за това. Вече съм впечатлена, ще имаме единствени златни самолети в света. Направо да ни е жал да ги пускаме в небето, само да си ги сложим във витрина и да си ги гледаме като национално съкровище.

  • ОЩЕ ДВА МИЛИАРДА. Разбирам днес, че Министерство на отбраната, тоест държавата, ще даде ТАЗИ ГОДИНА още ДВА МИЛИАРДА ЛЕВА за въоръжаване. Сега като си поръчаме бойни кораби и танкове, което ще ни доставят след десет години, направо съседите ни ще ходят да им леят куршум от уплах. А пенсионерите направо да усъвършенстват как да се хранят със слънчеви лъчи. Болните, естествено, да мрат, ако са и бедни. И без това Бойко каза миналия ден, че за чумата по прасетата и рака по хората нищо не можело да се направи, само клане…Да му се връща, както се казва!

  • ГЕШЕВ, ВАКЛИН И КОМПАНИЯ. Днес излезе информацията, че съдружникът на основния свидетел срещу Иванчева е приятелче с Гешев. Случайност, нали? То колко е държавата. Я пресметнете шансовете случайно основният свидетел на прокуратурата да е съдружник на първия приятел на обвиняващия прокурор. Дааа, всеки може да бъде сготвен и разкарван като мечка с окови на краката за слава на гербавите и компания. Само се чудя къде остана правото? И справедливостта? Защото определено не са в момента в закона, в прокуратурата и в съдебната система.

– ЧАЛГА В ЕВРОЗОНАТА. Учредителната декларация на чалгарската партия призовава за влизане в Еврозоната, Шенген и Банковия съюз на ЕС. И още по-голямо сближаване с Брюксел. Както и дистанционно гласуване. Който разбрал – разбрал. Проблемът е, че той ще разчита също като гербавите на неразбралите и немислещите. На принципа на партийното ветрило. Пак – който разбрал – разбрал!

Елена Гунчева

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter