Всекидневни новинарски кошмари
ЕЛЕНА ГУНЧЕВА: С един скок се записахме в списъка на пиратските държави, оглавяван от Сомалия
След като вече не заслужаваме като народ гордият и свободен лъв да бъде наш символ, да приемем за знаме пиратското – Веселия Роджър!


Елена Гунчева

НОВИНИТЕ ОТ 16.08.2019 Г.

– ВЕСЕЛИЯ РОДЖЪР. Проспериращата под благото управление на Боку територия постигна нови висоти в международно отношение. България е изключена като собственик на морски флаг от списъците на Парижкия меморандум. Експертите посочват, че основна причина е случаят с либийския танкер „Бадр”, който беше взет на абордаж в българско пристанище и ЧСИ го описа. С един скок се записахме в списъка на пиратските държави, оглавяван от Сомалия. То така или иначе и стандартът на живот отива натам. Затова, така и така вече не заслужаваме като народ гордият и свободен лъв да бъде наш символ, за знаме да приемем пиратското на Веселия Роджър, като не е лошо вместо череп*, да се сложи лицето на Баце или на Пеевски. Първа европейска пиратска държава! Баце отново може да се похвали!

– ГЕШЕВ ПИКЧЪРС ОТНОВО ЩЕ НИ СТРУВА СКЪПО. Разбра се, че адвокатите на „ТАД ГРУП” подготвят големи искове за Европейския съд по правата на човека в Страсбург, а американската фирма – майка на дъщерното дружество, също смята да съди България. За нарушаване на презумпцията за невиновност и уронване престижа на фирмата. И неволно си спомням Цветанов и онова прокурорче Роман, което крещеше на един бивш министър, повален без причина от черните качулки на ГДБОП, „абсолютен престъпник”. Сега без Цветанов, Номинираният продължава делото му с нови сили. Само където билетите за представленията им за ПР ни излизат много, много скъпо. Също така не чухме опровержение на публикацията в „Ню Йорк Таймс”, че друг е хакерът и е намесено руското разузнаване. Принципът на гербавите е, че което не им изнася, не се коментира!

– БЪЛГАРИТЕ ВЪВ ВАЛЕНСИЯ ПРОТЕСТИРАТ. След като с потрес интелигентните и образовани хора в България и по света разбраха, че за консул не се изисква да се знае съответния език на страната, в която отива, българите във Валенсия с мъка установиха, че пороците на България ги преследват и в чужбина. Прошка няма, както се казва. Те може и да са избягали от некадърността, корупцията и престъпната шайка, но тя ги преследва и по света. Или трябва да забравят изобщо, че са българи и да се откажат от българско гражданство, или да помогнат на останалите тук оптимисти този роден апокалипсис най-накрая да го прекратим.

– ЗАЛОВЕН УБИЕЦ. Този път полицията заслужава похвала за бързите и адекватни действия по залавяне на убиеца на малкото седемгодишно момиченце от с. Сотиря, Сливенско. Сега се надяваме на адекватна на жестокото и тежко престъпление присъда. Това, което ме изуми, е че роднините на престъпника са знаели какво е направил и са му помагали. Да не говорим, че на родителите му тежи и вината какъв син са възпитали и отгледали. Време е наказанията за подобни престъпления да бъдат още повече завишени и да се определя максималния им размер. Нищо и никога не може да оправдае изнасилването и смъртта на едно малко дете. Аз лично съм за смъртното наказание. Защото подобни изверги нямат право да живеят под слънцето. Защото за много хора вече затворът не е наказание, а място, където имат сигурен покрив, храна и себеподобни приятели. Затворът не е място за превъзпитание, ясно на всички ни е, че това са глупости. Затворът трябва да бъде място, на което никога, ама никога да не искаш да се върнеш и да сънуваш кошмари за времето, което си прекарал там. Това е начинът. Европейски условия ли? Поредните извращения на Брюксел! Вече започнаха „експертите” за тежкото му детство и психични проблеми! Аз съм много неевропейски настроена към подобни неща. Бог да му прощава, а нашата работа е да го изпратим там на съд!

– ЛОВЦИТЕ БЕСНИ. Разбрахме, че поредните изменения в закона за ловците, предвиждащ предпазни механизми на оръжията, е поредната касичка за някой „наш” човек, произвеждащ дефектни стоки, които не вършат никаква работа. Целта отново е да се събират едни пари. Специално за ловците, измененията преминаха границите на разумното, а малоумните идеи на законодателите продължават с пълна сила. Добре, че не съм ловец, че са ми слаби нервите в такива случаи! Кога ще открият ловният сезон за некадърни и корумпирани говеда?

Елена Гунчева

*Б. Р: Всяка аналогия с прякора на известен български олигарх, хазартен бос и собственик на футболни отбори не е правилна и не отговаря на истината.

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter