Виц на деня
За един папионковец и бабите на село
Като подлагат на всичко по една динена кора, такива същества обезсмислят и сълзата, и капката кръв, и усилието да не си вечно наведен


Николай Милчев

Един политически веселяк, шоумен и папионковец тия дни ни съобщи, че протестите не обяснили добре защо трябва да си ходи Борисов. Няколко хиляди на жълтите павета разбрали, но бабите на село – не.

Това беше дълбоката мисъл на този политически брокер

Бабите на село така и не разбраха защо си отиде Тодор Живков, защо Иван Костов не им говореше, защо царят беше премиер, защо Станишев е шеф на ПЕС и защо Кьовеши не е прокурор във Вълчи дол. Не разбраха и как така цял живот блъскаха, а пък се оказа, че не са построили нищо.

Бабите на село разбират само от мотики, туршии и плетене на терлици. Повече не им се полага. Бабите на село си мислят, че папионките са бонбони лукчета, увити в станиол.

Забогатели умници като този политикан много обичат да измислят вицове. За тях животът е виц, най-много виц и половина. Само парите им са сериозни и задълбочени.

Като подлагат на всичко по една динена кора, такива същества обезсмислят и сълзата, и капката кръв, и усилието да не си вечно наведен.

И защото не е честно само подобни духовни първенци да измислят вицове, ще се пробвам и аз с един, собствено производство: „Столична община решила да забрани „Пепеляшка“ – отделяла много фини прахови частици.“

Екологично, нали? Но дали бабите на село ще го разберат?

Прочетено във фейсбук профила Николай Милчев

 

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter