Свобода на словото
За честта на микрофона
Прав ли беше Борисов да нарече репортерите мисирки?


Премиерът Бойко Борисов посрещна обръщението на президента Румен Радев към народа, докато инспектираше строежа на водопровода от Мало Бучино към Перник, който трябва да свърже водопреносните мрежи на София с бедстващия град.

Още преди президентът Радев да обяви, че вдига доверието си от правителството, репортерите на водещите медии бяха научили къде е министър – председателят  и едва изчакаха думите на държавния глава, за да се втурнат към местонаходището на Борисов. Декорът на спектаклото беше избран изключително сполучливо. Бат Бойко го играеше, че не е слушал обръщението и разпитваше репортерите какво е приказвал Радев. Всъщност употребяваме думата „репортери“, водени единствено от политкоректността – в записа, който можете да чуете по-долу, няма да доловите мъжки глас. Това, изглежда не беше убягнало на Борисов, защото в един момент той загълча срещу интервюиращите:

Хабите ми енергията… Ето вие като някакви мисирки тичате… Бъ, бъ, бъ, бъ, бъ…

Та, да се запитаме отново – Прав ли беше Бойко Борисов да нарече интервюиращите го репортерки мисирки?

Преди всичко момичетата с микрофоните почти не реагираха на обидното подмятане. Разбира се дочу се засраменото:

– Не е редно така да ни коментирате – на което Борисов отвърна:

– Какво ме гоните? – след което, вместо да напуснат събитието и да подложат разпердашилия се премиер на новинарски Бойкот, така наречените „мисирки“ продължиха с въпросите си.

Думите на премиера, записани от „мисирките“ наводниха емисиите и дадоха хляб на редица коментатори. Само дето никой не коментира обидната реплика. Ако се надявате, че утре ще чуете протестно становище от името на някоя медия или Боже опази – от Съюза на българските журналисти… Надеждите ви са напразни.

Заради това чуйте този репортаж, особено след осмата му минута!

И след като вече сте го изслушали, ще се съгласите – Бат Бойко отново е прав…

 

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter