А сега накъде?
ИВАН БАКАЛОВ: Имаме си втори Тодор Живков. Ще откара поне 15 години, преди да се оттегли
Какво вещае завръщането на Станишев


Иван Бакалов

Сега всички се питат какво ще стане нататък? Това, което вече няколко пъти го казвам и не ми вярват съвсем – коалиция между ГЕРБ и БСП. Борисов вече я е предлагал два пъти – веднъж на Миков, който си призна, и веднъж на Корнелия, която още не е признала. И двамата са му отказали.

Поздозирам, че Станишев се завръща и предвид непроменените резултати в последните няколко избори, с опита си от коалиции леви-десни в европарламента, ще се прегърнат с Борисов. 

И тази коалиция ще ни управлява 10-ина години. Няма мърдане. Два твърди електората, стабилно мнозинство. И триумф на закулисието. И на Пеевски.

ГЕРБ ще асимилира по нещо от десните – щом сега вкара изкопаемото Ал. Йорданов – и друг път вече е придърпвал депутати от ДСБ и СДС. Либералите ще си получат своите места, и ще пърхат радостно, че коалицията ГЕРБ-БСП не е антиевропейска. 

А иначе Борисов си готви резервни ходове – той ползва всички като патерици – и патриоти, и либерали, и консерватори. Що да не прилапа и партията на Слави Трифонов като тази на Дилов – “Гергьовден”?

Имаме си втори Тодор Живков. Ще откара поне 15 години, преди да се оттегли, примерно, в някоя къща в Барселона при млада булка. 

Сега първата му и най-важна грижа е да си избере главен прокурор. Само той може да му разбута къщичката. Има за какво да го влачи по съдилищата.

Източник: Фейсбук

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter