Право, куме, в очи
ИВАН БАКАЛОВ: Режимът се крепи върху продажниците в медиите
Случаят с изземането на техниката и ликвидирането на телекомуникационни мрежи в Югозападна България е ярък пример за ролята на медиите


Иван Бакалов

Телевизиите показват акция на ГДБОП срещу нарушители, пирати, неплатили авторски права за излъчване.Така обясняват вътрешен министър, говорител на прокуратура, шеф от ГДБОП.

На практика се извършва незаконно изземане на техника, която няма отношение към изплащане на авторски права и пиратско излъчване. Няма и съдебно решение. На практика конфискация. Телевизиите не обясняват това.

Спрян е интернетът и дори телефони в някои райони, на банки, болници и какво ли не…

Телевизиите дават думата на същите персони от властта, да кажат, че няма такова нещо, те не са пипали интернета.И зрителят остава с убеждение, че там има едни нарушители, извършва се справедлива акция, Бойко громи разбойниците.

Медиите не виждат нищо незаконно, защото са обслужващи. Не трябва да казват нещо лошо за действията на МВР. Не търсят връзка със засилената реклама на Виваком и А1 преди акцията, с това, че журналистите са поканени преди да дойде ГДБОП.

Микрофоните са само за говорителите на властта

Това е режим, подобен на Путиновия в Русия, а дори и по-подъл. И основното, на което се крепи, са продажниците в медиите.

Източник: Фейсбук

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter