Надпреварата за Московска 33
ИВАН БАКАЛОВ: Ще има ли нова кукла на конци – кмет на София?
Фандъкова ще влезе в историята като най-дългогодишния кмет на София, кукла на конци и параван на корупция, илюстрация за упадъка на обществото


Иван Бакалов

Ева Майдел, ваклата евродепутатка на ГЕРБ, написала, че допреди 10 години София била град със стар транспорт, разбити булеварди и тротоари, рушащи се фасади. Абе, гробница . И дошла Фандъкова, сега всичко свети, модерен европейски град.

Тия басни вървят в България. Като ги кажат две три важни гербаджийки или борисови говорители по телевизора, и феновете повтарят като папагали.

Само че тук гербаджийката е объркала пропагандата и хвърля кал по своя патрон – допреди 10 години София беше град управляван вече четири години от Борисов. Който обеща като кмет бързо да реши проблемите, до една година да построи завод за преработка на боклука и т. н.

Успя чак на 12-ата година, въпреки че ЕК чакаше години наред да вземем парите за завод за боклука, та чак започна процедура срещу България, докато тук се назлъндисват как да откраднат повече и кой да го прави тоя завод.

И помни ли някой как кметът Борисов се ежеше на премиера Станишев – дайте си ни парите на София? Е, като стана премиер, настъпи тишина. Цялата му работа, барабар с Фандъкова, е пунта мара.

И срещу това бутиковите десни вадят един неубедителен архитект и викат – не смей нещо да кажеш, тоя е най-добрият.

Опозицията БСП се е приготвила да си направи харакири за пореден път, като подкрепи Маяманолова, която всъщност е резервен кандидат на Борисов.

И така – продължаваме напред с Фандъкова, която ще влезе в историята като най-дългогодишния кмет на София, кукла на конци и параван на корупция, илюстрация за упадъка на обществото.

Едно стихотворение на Елин Пелин от 1906 г. продължава да е актуално:

 

КАЛ

Кал ужасна, кал навред,
И назади, и напред,
Кал във градския съвет,
Кал и смет,
Кал в София,
кал до шия,


Кал навред:
И в Рачовий кабинет,
В пустата му политика
Калта блика…
Кал ще само прочетете
Във коя газета щете…
Кал в душите, кал в сърцата,


Кал във съвестта човешка,
Да признаем без болешка…
Кал навред,
кал и смет,
кал до шия!
Запуши я!…

Източник: Фейсбук

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter