Перкусии
Калин Вельов на амбразурата на Културата
Комедия дел арте


Янко Митев

Снимка: HASKOVONET

Да, в движение и с голямо движение. Вчера, навръх Димитровден, в театъра в Хасково се появи заповед на директора Стелиян Николов всички служители да се явим в Камерна зала точно в 14 часа и 30 минути. Задължително. Оказа се, че събранието не е събрание, а задължителна среща с депутата от ГЕРБ Калин Вельов…

До петнадесети декември щял да обиколи всички театри, музикални формации, сигурно балетни и циркови. Читалища. Щял да събере в една или повече тетрадки предложенията и мненията, да ги систематизира и януари да ги даде на колегите си. Ох!

Май не е разбрал, че актьорите помнят не само текста на ролите си, но и какво се е случвало години наред

Този сценарий се повтаря като едва кретаща пиеса от избори на избори. Все някой се сеща, идва, лъже един час и бърза за друга среща да повтори лъжите докато не ги е забравил. Първото нещо, което направи бе да закъснее с 20 минути. Не знам наясно ли е, какво се случва с актьор, закъснял с 20 минути за представление. Неуважение към всички седящи в малката Камерна зала с намордници на лицата, чакащи благоволението.

В театъра творческият състав не се е събирал на събрание през целия мандат на директора

Няма човек, който може да ви каже и дума за репертоар, за ангажименти… Пълна тайна. Никой нищо не знае, освен директора. А дали и той знае? Сега ще го изберат за нов мандат! Да е жив и здрав. Ние нямаме думата. Ние слагаме намордниците, чакаме и мълчим. Много им е слаб сценариста на ГЕРБ. Ако това е отговорът на писмото на интелектуалците…?

Не давайте акъл! Създайте условия за работа и не се месете! Хората на изкуството имат достатъчно фантазия и идеи да намерят пътя, без да им пущате мигач на къде да свият.

Янко Митев – куклен актьор, драматург и режисьор

Най-заклетият депутат
Фигаро тук, Фигаро там…
Калин Вельов влезе… Калин Вельов излезе… Калин Вельов влезе… Калин Вельов излезе… Калин Вельов остава…

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter