Цената на демокрацията
КАПКА ПАНАЙОТОВА: Тези на които протестите пречат не са граждани, а население
Проблемът не е в протестиращите и в техните действия, а в адресата на протестите – правителството, което продължава да безобразничи и да краде с надеждата, че ще ни писне и ще се приберем отчаяни по къщите


Капка Панайотова

Не разбирам хората, които протестират срещу протестите.

Не разбирам какво им харесва в заобикалящата ги среда, какво ги привлича в управлението на страната или града ни, какво ги кара да се чувстват горди, че са българи…

Магистралите ли, каквито нямаме? Достатъчно е да се мине границата със Сърбия и да се разбере какво значи магистрала. У нас караме по скоростни пътища, наречени магистрали, за да не изглежда кражбата толкова голяма, колкото е в действителност. Метрото ли, което се строи вече двадесет години?

Здравеопазването ли, за което си плащаме по няколко пъти , за да ни лекуват – със здравни осигуровки, данъци и пари на място? Или образованието, което бълва неграмотни млади хора с дипломи?

Доходите ли, които са неприлично ниски в сравнение с тези в останалите страни от ЕС? Или администрацията, пълна с Калинки, която търси начини да не ти свърши работа, а не обратното, както трябва да бъде?

Протестните инициативи пречели на гражданите! Значи са истински протестни – иначе биха били рутинни и незабележими, а тези на които пречат протестите не са граждани, а население.

Проблемът не е в протестиращите и в техните действия, а в адресата на протестите – правителството, което ги игнорира, продължава да безобразничи и да краде с надеждата, че ще ни писне и ще се приберем отчаяни по къщите.

Искрено се надявам тези надежди на властта да не се сбъднат. Аз поне ще продължа да протестирам до #ОСТАВКА! Дано и на тези около мен не им писне, за да дадем урок на всички бъдещи кандидати за слава: ако сте непочтени и крадливи, необразовани и прости, невъзпитани и арогантни, няма да ви търпим!

Прочетено във фейсбук профила Kapka Panayotova

 

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter