Основателно недоумение
КОНСТАНТИН МИШЕВ: Как се мотивират хората да гласуват на евроизборите за една ГРЕШКА?
ДСБ получиха удар от някогашния си лидер


Не го разбирам Иван Костов. Сега ли беше времето да каже, че е било грешка да създаде ДСБ? Просто не го разбирам този нарцисизъм баш когато ДСБ е толкова нужна за България, въпреки грешката на Костов? Как се мотивират хората да гласуват на евроизборите за една ГРЕШКА? – пише във фейсбук профила си журналиста от класическата „Свободна Европа“ и съветник на премиера Филип Димитров Константин Мишев:

Казвам го това като ранен и принципен опонент на г-н Костов. Надали има по-тежко ударен човек от мен от него и неговата тогавашна клика. Но нали тарикат мъжете не пискат, а продължават борбата?
Днес ДСБ и коалиционните им партньори са изключително необходими. А получават такъв удар от някогашния си идол.
Наистина не разбирам!

Бележка на редактора Кин Стоянов:

Косьо Мишев, както го наричахме някога – а пък тогавашните му вестникарски и политически врагове, кой знае защо глуповато се радваха на недодялано измисления от тях прякор „Косьо Ми“ – е в правото си да се чуди. Ако човек иска да разбере Иван Костов, трябва да си припомни едни стихове от пиесата на Валери Петров „Пук“, която излиза за пръв път в сборника „Пет приказки“ през 1986 г.

Години преди да изгрее политическата звезда на Иван Костов, сатирикът Валери Петров прозира и изобразява в четири строфи от една детска пиеска манталитетът на докопалия се до властта. Защото истинският сатирик не осмива хората, осмива явленията. Психопрофила на колко още от днешните политици можем да нарисуваме с куплета:

Аз нямам приятелки

и нямам приятели,

и каквито съм имал,

от мене са патили!  

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter