Ни-нова, Ни-интересна
Корнелия Нинова скри оставката си зад процедура за избор на партиен лидер
Апаратната хватка ще позволи на сегашната партийна шефка да оцелее и след провал на местните избори


Стартираме избор на нов председател на БСП. За пръв път ще изберем председател по новия устав – ще гласуват всички, като за президент. До месец-два ще приключим с тази процедура и ще пристъпим към пряк избор на председател, обяви на пресконференция днес Корнелия Нинова, като подчерта, че ще се кандидатира отново за партиен шеф.

Извън тази новина, която всъщност не е новина, Корнелиня Нинова не каза пред журналистите нищо ни-ново, ни-интересно. Нинова се похвали че, ръководената от нея БСП е получила на тези евроизбори повече гласове, отколкото на предишните през 2014 г.

Остават апаратните игри около предстоящия избор за председател на БСП. Ако трябва да хванем вяра на уверенията, че до месец-два Столетницата целокупно ще грасува за партиен шеф, то манипулацията вече прозира:

  • Другари, да се консолидираме преди местните избори, да се обединим около сегашното ръководство и да вървим към победа!

Така вероятно ще агитират широките партийни маси апаратчиците, застъпници на Нинова. Нищо че, Корнелия не може да доведе до победа дори аматьорски футболен отбор на селска спартакиада – това вече стана безпощадно ясно. Но веднъж избрана от цялата партия за председател, няма как да ѝ бъде взета оставката, дори и при катастрофално представяне на БСП на местните избори.

За пореден път, вместо да консолидира антигербовската опозиция в една широка коалиция, Корнелия Нинова си решава вътрешно партийните дрязги в най-неподходящата политическа ситуация.

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter