Театрален роман*
МИЛЕНА ФУЧЕДЖИЕВА: Моля, събудете се от деменцията си и вижте с кой негласно управляват ПП/ДБ-ГЕРБ
Не знам как този конфликт ще отшуми при това постоянно врякане на няколко души, но махането на директора не е решение


Милена Фучеджиева

Тотално ми омръзна да следя конфликта в Народния театър. Знам едно – трупата е на страната на директора с малки изключения. Другото, което вече всички знаем е, че Малкович ще поставя в Народния пиеса на Бърнард Шоу, базирана на исторически събития в България. Тази трупа ще има уникалния шанс да се явява на кастинг при Малкович и от нея да бъдат избрани неговите актьори.
Не споменавам другите събития в този театър, които изобилстваха в последния сезон.
Работният контакт, който предстои на трупата, с фигура от ранга на Малкович е изключително събитие само по себе си
Да, от афиша на театъра отсъстват знакови български режисьорски имена, но пък “компенсацията” е повече от компенсация. Тя е шанс за всички нас да се почувстваме едно със световната култура. Преди това беше Робърт Уилсън, чието представление за мен остава приказката, която винаги бих гледала. Сега нямам търпение да видя как изглежда някогашна България през очите на Бърнард Шоу и призмата на режисьора Малкович.
Не знам как този конфликт ще отшуми при това постоянно врякане на няколко души, но махането на директора не е решение. И когато вадите доводи за пиарката на ДПС, моля, събудете се от деменцията си и вижте с кой негласно управляват ПП/ДБ-ГЕРБ.
Не пиар на Народния театър, а ко-създател на конституция
Жалки сте. И обвиненията към актьорите, отишли на среща с Румен Радев са направо смешни, ако не бяха олицетворение на наглостта, идвайки от хора, гласували за него. Шизофренията не би трябвало да побеждава, макар и това напоследък да е тренд в обществения живот. И какво означава “влиянието на Радев и ДПС в театъра”? Нищо, абсолютно нищо. Такова влияние не съществува. На Малкович и Галин Стоев ли влияят, на репертоара ли, на какво точно? Ако някой успее да формулира логично и обосновано върху какво влияят ДПС и президента в репертоарната политика на Народния, както и върху актьорите, ще се извиня за грешните си изводи.
Който каквото казал, казал, сега трябва да се гледа напред към събития като постановките на Галин Стоев, Малкович и т.н.. Успех на актьорите от любимия театър, и си сложете тапи в ушите.

Прочетено във фейсбук профила Milena Fuchedjieva

*Не по Михаѝл Афана̀сиевич Булга̀ков, а според политическата коректност, каквото и да значи това

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter