Доставки на оставки
Николина Ангелкова – пеперудата, която изгоря, осветена от „приятелски огън“
Министърката и семейството ѝ имали имоти с данъчни оценки над милион и двеста хиляди


Слушам Ангелкова как затъва в подробности за материали, етажи и райони, а много внимава да не изтърве и намек на въпроса “как”.., пише във фейсбук профила си Весислава Танчева

Женицата и семейството ѝ имат имоти с данъчни оценки за над милион и двеста хиляди, като огромната част от тях са дарени от баща ѝ – към милион и двадесет хиляди.
Въпросът е не в апартаментчето, купено от нея през 2008, преди “да вляза в политиката”, както тя казва, а в двете имения за по половин милион всяко, дарени им от баща ѝ.

Който е съдружник в пътно строителна фирма

Оказва се, че татенцето изкарал тия пари, след като щерка му влиза “в политиката” и в МРРБ през 2009, а после и УС на пътната агенция през 2011.
Кариерната справка за министърката в Уикипедия, разкрива допълнителни детайли:
„ Ангелкова има и частен бизнес. От 2005 до 2010 г. е собственик на фирмата „Николова и партньори консулт“, а от 2007 до 2009 г. е генерален директор на компанията „Херчеса България“ ЕООД. От 2009 до 2010 г. е управител на „Хелектор България“ ЕООД. След това ръководи звено „Контрол, комуникация и координация“ в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. От 2011 г. е член на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“. През 2013 г. става заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. На 6 август 2014 г. е избрана за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебното правителство на Георги Близнашки. Остава на този пост до 7 ноември 2014 г., когато е избрана за министър на туризма във второто правителство на Бойко Борисов. Отново е министър на туризма в третото правителство на Бойко Борисов“

Т.е. бившото WC опита да я натопи в #АпартаментГейт, но тя е нещо далеч по-голямо – очевиден конфликт на интереси и вероятно корупционна схема на заден план.
Питам, Цацаров сега ще разпореди ли НАП да извърши ревизия на физическото лице Ангелкова, дъщеря ѝ, баща ѝ и фирмата му? – завършва коментара си Весислава Танчева, а Валери Симеонов радостно потрива длани и си повтаря наум:
– Най-добре се смее, този който се смее последен…

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter