Право, куме, в очи
ПЕТКО СИМЕОНОВ: Бойко Борисов и ГЕРБ трябва да са наясно, че не са победили на изборите!
На изборите получиха отсрочка. Ако не се възползват от дадения им шанс, не бива да имат колебания – чака ги катастрофа! 


Петко Симеонов

Победата на ГЕРБ в изборите, не е извинение или прошка за безобразията. Една от многого причини тя да се случи, беше обещанието на Борисов, че след изборите всеки ще си понесе заслуженото и освен това – ще има сериозни промени в ГЕРБ и държавата. 

Как ще се постъпи със всички оказали се с тераси, тризонети, асансьори, яхти, самолети? Как ще се излезе от кашата с къщите за тъщи, свекъри, шуреи, баджанаци, братовчеди и прочие роднини и съселяни? Как върви разплитането на проблема с продаваните паспорти? Ще се спре ли практиката за раздаване на обществени поръчки на едни и същи фирми и лица? Най-после ще се въведе ли практиката на данъчния контрол върху притежаваното и ползвано имущество?

На всички! Да го повторя – На всички!

Кога държавата, ще започне чрез закони и институции, резултатно да контролира добросъвестното изпълнение на поети към нея или местната власт задължания?..

Има видимо нелепи и замотавани проблеми – личният фалит, разгула на банките при събиране на задължения, безобразията вършени с “бързите кредите”, топлофикацията, непрозрачните “игри на щастието”, раздутия държавен апарат, ниското равнище на законодателна дейност на Народното събрание, посредствените отговорни началници, електронното правителство, независимост на съдебната система…

Бойко Борисов и ГЕРБ трябва да са наясно, че не са победили на изборите! На изборите получиха отсрочка. Ако не се възползват от дадения им шанс, не бива да имат колебания – чака ги катастрофа!

Никакви илюзии, дами и господа от ГЕРБ! Никакви илюзии, господин Борисов!

Източник: Фейсбук

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter