Изкуството на политиката
ПЕТЪР БОЯДЖИЕВ – Освен правилното и добро говорене Радев почти няма успешен политически ход
Ако президентът Румен Радев бърза да вземе властта чрез служебното правителство, помага на заклетия си враг Борисов


Петър Бояджиев

И преди съм казвал и пак ще го повторя, въпреки че силно желая тук да греша. Според мен Президента не разбира нищо от правене на политика. Тук не искам това да се тълкува, че не одобрявам опозиционното му поведение спрямо ГЕРБ. Двете неща са съвсем различни. Поведението е да искаш, но правенето е да можеш.

Защо бърза в един и същ ден да прави тези консултации?

Конституцията не му е ограничила времето за консултациите преди да връчи първият мандат. С това необмислено бързане, намалява времето за работа на парламента по промените за избирателния закон.

А ако се отиде на предсрочни избори без промяна на избирателния закон, кажете ми кой има полза от това? Ами ГЕРБ и Борисов. Значи приказките на Президента за добър избирателен закон отиват в кошчето за боклук.

Борисов започва да разбира, че служебното правителство отива към неизбежност и днес вече обърна палачинката – можело  да върнат мандата, за да не бавят процедурите.

Да, те вече бързат, защото всеки ден работа на този парламент им носи вреди

Е, кажете ми когато Радев бърза да вземе властта чрез служебното правителство на кого помага с неспособността си да прави политика? Ами на заклетия си враг Борисов.

Пак ще повторя, Радев попадна в политиката без да е правил или учил и един ден този занаят, а той си има тънкости. Да видим, дано се окажа грешен в тази си оценка, въпреки че политическите действия на Радев до сега ми дават основания за противното. Досега той почти няма успешен политически ход, освен правилното и добро говорене. И после, след като конят падне в реката, не ми казвайте, ама говориш със закъснение. Ум царува, ум робува. Ум патки пасе.

Прочетено във фейсбук профила Europeen Dialogue

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter