Купон за рожденния ден
Полицаите протестират за достойно заплащане на нощния труд, подкрепят ги от БЛС и БАПЗГ
Милка Василева – председател на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи: Заплащането на нощния труд е на унизително ниво


Протестиращите срещу унизителното заплащане на нощния им труд полицаи получиха като подарък за празника на МВР подкрепата на Българския лекарски съюз и Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи – двете организации изразиха своята солидарност за справедливите искания на полицаите:

Заплащането на нощния труд е на унизително ниво, пише в писмо до председателя на УС на СФСМВР Валентин Попов, председателят на УС на БАПЗГ Милка Василева:

До момента няма съществена промяна, защото работодателите, от които зависи цената на нощния труд, недостатъчно сериозно и отговорно се отнасят към проблемите на работниците и служителите.

Полагането на нощен труд според СЗО трайно уврежда здравето на работещите и води до физиологични, здравни, демографски и социални проблеми. Всички ние, които се грижим за човешкото здраве и сигурност и полагаме нощен труд, сме изложени на тези рискове. Но вредата не остава само върху нас – с нашите професионални дейности излагаме и другите хора на риск!

Засега вътрешният министър Младен Маринов излиза с обясненията, че повишение на заплащането за нощния труд на полицаите може да се коментира едва с приемането на дъргавния бюджет за 2020 г.

Дали тези обяснения няма да прозвучат на протестиращите полицаи като българската поговорка „Догодина, на куково лято…“?

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter