Право на отговор
ПРОФ. ЛЪЧЕЗАР АВРАМОВ: COVID-19 – Дълбока некомпетентност и поразителна безотговорност
Кой се страхува от озонотерапията?


Проф. Лъчезар Аврамов

Още на 23. 03. 2020 г. за пръв път в analizi.bg професор Лъчезар Аврамов изложи научните аргументи за озонотерапията като възможно лечение на COVID-19:

ПРОФ. ЛЪЧЕЗАР АВРАМОВ: COVID-19! Лечение съществува – евтино, доказано и ефективно  

Аргументите на учения не бяха възприети от началника на Националния оперативен щаб генерал Венцислав Мутафчийски. Затова даваме възможност на проф. Аврамов да изложи нови факти в защита на своята теза, която стана особено популярна и в други медии.

На 30 април 2020 г. се случи важно събитие, което остана извън всякакво обществено внимание, но има отношение към всеки потенциално заболял от COVID-19, т.е. поне към 70 % от народонаселението.

По време на редовния сутрешен, безсмислен рецитал, наречен „брифинг на Националния оперативен щаб“, сред дребнавия интерес на „мисирките“, заинтригувани от повърхностни въпросчета, се появи журналист, който потърси мнение относно прилагането на „озонотерапия“ за лечение на COVID-19.

Началникът на Щаба на епидемията, генерал Мутафчийски заяви, че озонотерапията е вредна. Това експертно становище било формирано чрез телефонна консултация с д-р Румен Хичев, който бил сътрудник на американските власти и авер на генерала от младите години. Явно, така се изработва официалната позиция на държавата по важни въпроси.

ПРОФ. ЛЪЧЕЗАР АВРАМОВ: COVID-19 – Цитокиновата буря* на интелекта

Свещена простота!

Международната федерация по озонотерапия – WFOT  обхващаща 26 000 лекари в 50 държави има противоположно мнение. COVID-19 разби на пух и прах лобисткото становище на Световната здравна организация, че озонотерапията е научно недоказана и именно чрез нея, понастоящем се спасява животът на хиляди хора във всички страни, които показват признаци на цивилизованост. Бързото възстановяване на Борис Джонсън от интензивното отделение на премиерското кресло на Великобритания е само ефектен пример за резултатите от озонотерапията.

По предложение на италианското „Научно общество по кислородна озонова терапия – Societa  Scientifica Ossigeno Ozono Terapia – методът  се прилага в италианските болници с изключително позитивни резултати, най-вече в най-засегнатия регион – Ломбардия. Под патронажа на новата италианска научна институция Nuova Federazione Italiana Di Ossigeno-Ozono, създадена специално за борба с коронавируса, се провеждат изпитвания в университетите и болниците в Бреша, Сапиенца, Удине. Съобщават се много положителни резултати, намаляващи процента на интубация от 15% на 3%.

Но и без това, University Unicamillus of Rome и University of Pavia обучават за Второ ниво Магистърска степен по „Кислород озонова терапия“ освен адювантно в химио/радиотерапията и в лечението на  периферна артериална болест, артроза, акне, съдови и хипертонични главоболия, болки в шийката на матката и лумбалната област, дискови хернии, фибромиалгия, гонартроза, симплекс и зостер херпеси,  антибиотично резистентни инфекции, венозна недостатъчност,    лумбаго, дегенеративна макулопатия, невроваскуларни заболявания, артикуларен ревматизъм, синдром на хронична умора, язви на долните крайници.

Три изпитвания на озонотерапия за лечение на COVID-19 се провеждат в болница Tinjian Huanju, Китай. С помощта на WFOT се провеждат изпитвания в Португалия и Бразилия. Проучвания са започнали в болници на Румъния и Турция, с одобрение на техните етични комитети.

Националният консултант по кардиология, проф. Иво Петров, публично представя информация, че озонотерапията е стандартна терапия в Германия, в Италия за много заболявания – автоимунни, онкологични, инфекциозни. В Испания терапията влиза в протокола за болнично лечение на COVID-19, а в Барселона се прилага профилактично, два пъти седмично, на всички лекари, които са на първа линия и нито един не се е разболял.

Проф. Д-р Иво Петров на профилактична озонотерапия

В това няма нищо чудно – д-р Христо Дамянов от „Медицински център за интегративна медицина“ прилага озонотерапия за защита и лечение на тежко болни от рак, за предпазването им от вирусни инфекции и за 14 години няма нито един случай на усложнения или смърт.

Официално предложение за въвеждане на озонотерапия, за лечение на COVID-19, е депозирано в Министерски съвет и в Министерството на здравеопазването. Изразена  е готовност за професионално и методическо съдействие. Вместо отговор, генерал Мутафчийски с демонстративно безсрамие разпространява дълбоката некомпетентност и поразителната безотговорност на недоразумението, наречено Щаб.

ИНФОРМИРАМ: В Доклада от 30 април 2020 г. на световния лидер в епидемиология и обществено здравеопазване Center for Infectious Disease Research and Policy на University of Minnesota – COVID-19: The CIDRAP Viewpoint  се прогнозират три варианта на развитие на инфекцията. Нито един не предполага окончателно изчезване на вируса в рамките на 1-2 години. Нито създаване на ваксина в този период. Ще има болни хора и необходимост от леченито им.

НАПОМНЯМ: Укриването на медицинска информация, която би могла да бъде животоспасяваща, е престъпление.

ПРЕДЛАГАМ: Незабавно да бъде заличена, създадената съгласно Устройствения правилник на МС работна група, с претенциозното название Национален щаб. Да бъде приведен в действие „Национален план за готовност за грипна пандемия“, с фокус върху организиране на медицинските дейности, защото „втората вълна“, т.е. истинската епидемия не е изключена, а появата на нова вирусна пандемия е неизбежна и предвидена от ЕС още през 2006 г.

ПРЕДУПРЕЖДАВАМ: Режимът на тежка карантина изигра своята роля за предотвратяване на едновременно заразяване на много хора, но с вируса се е срещнала не повече от 10 % от популацията, няма изграден групов имунитет и няма никакви причини да се смята, че големият пик на заразата не е предстоящ.

Появата на епидемия в нормална социална среда може да донесе икономически щети, но епидемия в разсипано икономически общество ще доведе до социална катастрофа.

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter