Болката отляво
СТОИЛ СТОИЛОВ: БСП да подреди на вътрешни избори кандидатите си в многомандатните райони
Партията да предложи в листите естествените си лидери, а не домашните любимци на партийните началници


Стоил Стоилов

Искам да поздравя БСП с новите решения за формиране правителството в сянка. Това е добро дело. То е полезно на избирателите да се ориентират кой ще управлява, ако тази партия вземе властта на изборите, дава възможност и на медиите да разчепкат кой бъдещ министър какви ги е вършил в миналото, особено пък ако вече е бил министър.

Това помага и на избирателя да си спомни какви лични успехи или драми е имал по времето на тези управленци.

Показателно е, че името на Румен Гечев не е предложено за бъдещ финансов министър. Той би прогонил маса избиратели, които още помним пенсиите по 3 долара и фалитите на БЗК, ПЧБ и после още 17 банки. Но и Таско Ерменков, и Масларова вършат добра работа в тая посока.

След прекия избор на председател на БСП сега е време за една решителна крачка, която може да изстреля партията на върха

Трябва да проведе вътрешни избори във всеки многомандатен район и така да подреди кандидатите си в съответните листи. Любимците на партията в избирателния район да оглавят листите. Така поне няма да се налага избирателите на БСП да ползват преференцията, за да налеят акъл на партийните си началници в София. А пък периферните, които все пак решат да гласуват за БСП, могат да ги преподредят с преференцията.

Партията, обаче, ще предложи естествените си лидери, а не домашните любимци на партийните началници и бъдещи машинки за гласуване.

Не забравяйте – едно  депутатско пръстче харчи 800 – 900 млн. лева наши общи пари.

Прочетено във фейсбук профила Stoil Stoilov

 

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter