Надпреварата за Московска 33
ТРИЙЧО ЗА КМЕТ – Или как се пропъждат избиратели извън безкритичното твърдо ядро
Премеждията на един десен гласоподавател


Христина Емилова

Публикуваме коментара на Hristina Emilova , качен във фейсбук профила ѝ на 29. 08., защото той е ярка илюстрация за надменността и безхаберието, с които поколения политици в дясно и не чак дотам, губят избор след избор за кмет на София. Като благонамерена към каузата му медия, сайтът АНАЛИЗИ БГ е готов да направи достояние извинението на арх. Borislav Ignatov към дамата.

Разхождам си се вчера по новините, свързани с кампаниите на обявените кандидат-кметове, събирам си впечатления, че ми се гласува, не ми изчезва тоя мерак. Минавам през страницата на архитекта Игнатов, дето кара колело. Последвала съм му го още, когато бе издигнат, следя с приличен августовски интерес заявките, нищо кой знае какво не ме е впечатлило, но и нямаше хипер дразнещи изгъзици. Викам си – нова фигура на дъската, образован, бръмчал по чужбините и Ню Йоок, че и със занаят, нат бед ет ол. Заглавие от интервю обаче мощно ме прерязва като вирус на Китен и ме облива студена пот –

Ще поискам ясли и градини в новите бизнес сгради в София още през 2020

Зачитам повече, скролвам напред-назад по страницата, която явно малко през пръсти съм следяла и виждам още подобни втрисащи лозунги:

омръзнало ми е да слушам, че това в България няма как да стане, защо да няма как, има, има, важното е да вярваш, всеки заслужава чист въздух, ще приложим ефективно стандарти да не се горят гуми и още безброй сладурски пожелания и нереални обещания. 

!Дръзвам! да пиша под тая дивотия за градините на официалната страница, споделям си усещането (защото всеки глас е важен, както му е мотото на сезона), че къмто мечта за световен мир отиват нещата и получавам светкавичен отговор. Видно е и че е лично негов, от собствения му профил – и цялата градска и нюйоокска изтънченост и образованост изфирясват.

Впоследствие той, или някой нает специално за целите на официалната страница и световния мир, изтриха и моето боц, и неговото пръц.

Решавам си – ще пиша пак, щото скрийншотнах да го пообсъдим малко по-късно този фин отговор за пъшкане, че нещо ми стана гражданско едно такова.

Да триеш през 2019-та под шапката на демократичната България – няма да те спаси нито позитивното каране на колело с изгладена риза, ала ей ме колко съм добронамерен и модерен, нито фактът, че някой спец, който като те е посочвал, си е казал, че ще ти се лепнат фенки, фенки, пък ти си чети лозунгите. Колелото не помага и при празни приказки и кухи послания.

Та писах пак, налазиха ме и някакви от твърдото ядро, че ми и говореха на Капиш?, после пак ме изтриха. Не че е особено важно, просто е тъпичко, че нищо наистина ново няма да се пръкне в тая пустош.

А може би просто на човека му е обещан секс проект, демек е архитект.

Арх. Борислав Игнатов за кмет на София

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter