Фейсбук фейлетон
ЦЪН ЦОН – Като гръм от ясно небе в Поднебесната империя
След като българите се държат така непочтително, Бойко Борисов може да си избере да управлява друг народ


Добра новина! Току-що говорих по телефона с един приятел от Китай. Помоли да не казвам нищо, докато не го обявят официално, но вълнението в мен е прекалено силно. Преди малко се проведе извънредна среща на ЦК на ККП. Понеже догодина изтича мандатът на сегашния президент Си Дзинпин, а все още не се знае дали той ще продължи да е начело, някой друг ли ще го наследи, кой ще е той и т.н., взеха компромисно, но изпълнено с надежда и ентусиазъм, решение да предложат Борисов за следващия генерален секретар на партията.

Причината са инфраструктурните постижения на България. Китай в момента има около 120 000 км магистрали като плановете до 2035 г. са да се увеличат до 160 000 км. Някакви мизерни 3 000 км се изграждат годишно. Като чуха обаче Борисов да казва, че в България за последните 12 години са изградени 500 млн. км магистрали, всичките от ЦК онемяха. Новината за тях бе като гръм от ясно небе. Нормално – мислеха се за велики, но разбраха, че успехите, с които се хвалеха наляво и надясно, са нищожни в сравнение с нашите.

 Постоянно се надпреварваха със САЩ, докато истинският конкурент бе България

Един от тях ми звънна и ми призна, че чак сега осъзна, че през цялото време са се самозалъгвали. Звучеше депресиран, въздишаше постоянно, очевидно повлиян от внезапната новина и товара на тежките мисли. Нямаше и следа от типичната за него надменност. Накрая ме помоли да направя всичко възможно вождът у нас да се съгласи на тяхното предложение и му пожела вечно безсмъртие и успех в изграждането на една истинска социалистическа република, достойна за уважение и възхвала.

Прочетено във фейсбук профила Цън Цон, заглавието подзаглавието са  на АНАЛИЗИ БГ

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter