deja vu
Ще тръгне ли Радан Кънев да върти исторически компромиси по примера на Божидар Лукарски?


На въпрос дали по определени политики би работил в Европарламента с Пеевски, Радан Кънев отговори така, че предизвика оживление сред журналистите:

Не съм работил с Делян Пеевски, не съм го виждал да работи

Ала след като оживлението затихна Кънев допълни, че се очертават много малко въпроси, по които ще може да работи заедно с националисти и евроскептици и заяви, че по теми, които са от национален интерес, е нормално да работи заедно с Делян Пеевски.

Въпросът, който вече си задават избирателите, които го изпратиха в Страсбург е дали все още нестъпил в европарламента, Радан Кънев вече не е поел по пътя на „историческия компромис“? Защото може ли ДПС и националистите и евроскептици, които бяха описвани като руски агенти и мекерета в предизборната кампания на „Демократична България“ да разбират националните интереси, така както биха ги разбирали привържениците на коалицията, изпратила Кънев в европорламента?

Коментаторите биха могли да си зададат още един въпрос. Не се ли опитва Радан Кънев да послужи като посредник за затопляне на отношенията между Иво Прокопиев – който медийно или кой знае как обезпечи кампанията на „Демократична България“ – и Делян Пеевски? Все пак, иначе казано, няма вечни врагове, има вечни интереси…

 

 

 

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter