Герои на политическата класа
ЮЛИАНА МЕТОДИЕВА: Номерът на Слави Трифонов се оказа твърде банален
На пазара на политиката човекът си направи кръчма с надпис, че предлага реформаторска кухня


Юлиана Методиева

Новината днес не е начало на политическо бедствие. Шефът на Има такъв народ/ИТН/ написа във фейсбук как нямало да бъде депутат. Излиза, че партията му „обичана“ от стотици хиляди народ, остава без вкусната стръв на изборната въдица. Как ще изглеждат Тошко Йорданов и Филип Станев на пресконференциите вечерта на 11 юли не е много интересно. Те самите винаги го играят задникът и предникът на Слави, а той е главата. Никой не му се говори със задници.

Номерът на Слави Трифонов се оказа твърде банален. На пазара на политиката човекът си направи кръчма с надпис, че предлага реформаторска кухня. Вътре обаче си сервираше боб с наденица, просташки вицове и конски дози хейт по този или онзи. Трифонов и цялото му задкулисие от бавачки, знахарки и алчни социолози, разсъждаваха като истински технолози на съвременното мошеничество. Казват на драгата електорална единица, ало, единицата, познаваме те! Чакаш някой да ти сваля звезди от небето, готово! Трябва само да брандираме корпорацията 7/8 с актуални слогани. Протест, промяна, мутри вън, изчегъртване, мафия, това се харчи най-добре на пазара от юни 2020 насам. Електоралната единица от този обществен сегмент не е много умна, да не кажа направо – глупава е. И понеже бавачките и знахарките, заедно със социолозите се имат за големи готвачи на политическото пространство, започна едно готвене, едно лъгане, едни кебапчета, кюфтета, копър и магданоз, според както местната публика и диаспората от Чикаго обичат.

Ако Слави Трифонов има грам мозък в главата си, трябва да изчезне както се пее в песента на Графа, Бобо и Печенката „Дим да ме няма“. Не е изключено да го сполети историческия гняв на излъганите. Казват, че в историята когато измамниците бъдат хванати накрая, феновете са готови да замерят нещастника с камъни. Е, след това, когато мине достатъчно време, не е невъзможно отново да се възхищават на търговските му хитрини и да му зяпат телевизията.

Прочетено във фейсбук профила Yuliana Metodieva

 

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter