Смъртен акт
АСЕН ГЕНОВ: КПКОНПИ продължава да гримира трупа на българското общество
Всички важни функции в обществения организъм са мъртви


Асен Генов

Политическата и изборна система и общество нямат признаци на демократичен живот. Няколко партии – функции на БКП и креатури на ДС си поделят изборните резултати и въртят помежду си мандатите в парламента подобно на пита с късмети на Бъдни вечер.

Икономическите функции на обществото са загубили жизнените показатели, присъщи на нормални законови демокрации. Държавата продължава да е вероятно най-големия икономически фактор, преразпределяйки по правило към точните фирми милиарди левове и евро от европейските фондовете.

Законодателните функции, които би следвало да защитават обществения интерес отдавна за затихнали и функционират изцяло на командно дишане, управлявани от нечии сараи, гаражи, хотели или къщи в богаташката крайградска зона на София.

Изпълнителната власт е проформа. Грижи се само и единствено за лустрото на образа си в публичното око или когато демонстрира близост с народа. Уверява ни от телевизорите колко прекрасен е животът и колко по-хубав ще стане, енергизиран от мощния Свръхкомпютър, с лекотата, с която се уреждат жилища “на шпакловка” за “4itavi na6i hora”, за да има къде да си стокират вещите, докато управляват, на цени, значително по-ниски от тези, които управляваното и управляемото население плаща за покрива над собствената си глава. Нищо, че не получава десетки хиляди евро на месец, като бюджет, гарантиран му от членството в Европарламента или друга тежка бюрократична структура.

Правосъдието, в което се очаква да има ярки личности, открояващи се със своите добродетели, отдавна е приключило жизнения си път и също вдишва и издиша командно, само колкото да може да облекчи законовите страдания на поредния устроен на синекура длъжност партиен функционер или бридж белот партньор на партийния лидер.

Решението на КПКОНПИ гримира трупа на българското общество.

Виждали ли сте труп отблизо? Преди време погребваха една моя близка позната. Тогава млада жена. Помня, че ковчегът беше отворен и имах възможност да видя лицето ѝ. Помня колко нехайно и небрежно се бяха “погрижили” за нея от погребалната агенция. Червилото, гримът по очите…

Точно толкова небрежно, в конкретния случай дори цинично КПКОНПИ гримира трупа на българското общество, признавайки всяко правосъдие за мъртво.

От първия ден на #АпартаментГейт е ясно, че фиктивните сделки на данъчна оценка се сключват на значително, понякога с пъти по-ниски цени от пазарните, като по този начин се избягват данъци или се прикриват незаконни приходи. Или двете заедно.

Но КПКОНПИ каза, че всичко е наред. Проблеми и нарушения няма.

Решението на КПКОНПИ е просто един от няколкото необходими подписа под смъртния акт на българското общество.

Източник: Фейсбук

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter