Фейсбук пост на годината
Бедни ми, генерале Христо Луков, добре, че не доживя Луковмарш
Лидерът на Българските национални легиони трябва да е благодарен, където Виолета Якова го екзекутирала преди да гледа резила на днешните патрЕоти


Кин Стоянов

Ген. Луков с гвардейци в тържествен марш пред двореца, ок. 1935 г.

В последните часове на изтичащата 2021 година Владо Руменов ни черпи с един прочувствен пост във фейсбук. Цитирам го дословно, като запазвам пунктуацията:

„Ще си купим двойно и тройно повече фоейверки напук и ще сринем София ! Забраниха го защото взимат пари от западните фондации и НПО-та които целят да настройват хората едни срещу други ! Целта е да няма празници и традиции ! Да няма християнско семейство,а розови мозъци… всичко е умишлено! За това призовавам всички да си купят тройно повече фоейверки напук !!!

Ако поправим пишещата тези редове, че все пак правописът на думата е „фо̀йерверк“ от немски – буквално преведено “огнено изделие” “огнен миш-маш”, или ако щете “огнена попара” – бързо можем да бъдем упрекнати, че думата е чуждица, сиреч вредна за българЩИНАТА и всеки патрЕот може да я изписва както реши, което си е на „Ползу роду!“.

По-различно стои въпросът със сриването на София. Изглежда пишещата горните редове, въпреки изконната си българЩИНА е пропуснала урока от новата ни история за бомбардировките над София по време на Втората световна война, та и в наши дни иска да срива столицата ни.

Насъщната необходимост на християнското семейство спрямо изобретените, вероятно преди покръстването на българите в Китай фо̀йерверки, вероятно е тема за световно откритие на историческата ни наука.

Къде обаче е генерал Христо Луков в този патрЕотичен тюрлюгювеч, та името му да стои дори в заглавието?

Дадох си труд да разгледам фейсбук профила на днешната последователка на император Нерон, която ни приканва  да сринем София в първите часове на Новата 2022 година:

А ето как изглежда и профилната ѝ снимка:

Радетелка за християнските ценност протестира срещу розовите мозъци

Какво му остава на генерал Христо Луков – този наистина противоречив български военачалник и политик – герой от Балканската война, комуто дължим запазването на град Кюстендил и околностите в границите на България, разтурването на Военната лига и забраната на българските офицери да се занимават с политическа дейност след 1936 г. … едновременно с това върху  генерал Христо Луков продължават да тегнат квалификациите за симпатии към италианския фашизъм и към националсоциализма…

Генерал Христо Луков трябва чак до ден днешен да е благодарен на Виолета Якова, където го е застреляла в гръб, та генералът да не се черви от безпросветността на днешните пишман патрЕоти

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter