Подсказване за отличен
ВЕСИСЛАВА ТАНЧЕВА – За котараците и кметицата
Как перничани осъмнаха с воден режим


Весислава Танчева

Обичам да подсказвам.
Имам цели три единици, надлежно отразени в дневника на класа, всичките за подсказване на запецнало другарче. Та, просто спазвам традицията…

Гледам, бТВ са хвърлили усилия да задават въпроси около модерната Пернишка драма с липсващата вода в язовир „Студена“. Подсказвам на екипа: питайте бившия кмет (кметицата Вяра Церовска) на града, когато през април е обявена обществена поръчка за ‘Изграждане на ВиК инфраструктура”, колко и чии емисари са ходили да я убеждават да бъде разумна и да уреди точно тяхната фирма да спечели определените за целта 87 206 878 лева?

Ако не помни, опреснете ѝ паметта, директно питайте ходили ли са при нея хора на Златев, Божков, Пеевски, Таки и още двама-трима котараци? Какво им е отговорила и дали след това пък не е отърчала при Борисов с въпроса

  • Аз знам, че тия всичките са твои хора, как да избера само един?

Питайте, вярно ли е, че Бацко я отпратил с гневна, заканителна реплика

  • Ти, ако не знаеш кого да избереш, за какво си кмет!?

След което кметицата вече не е кмет…

В крайна сметка, може пък всичко по-горе да е причина жената да е махнала с ръка и да е решила, че не иска да е магарето между ритащите се атове.

Може да си е рекла:

  • След мен и потоп, важното е само преди изборите да не говорим за режим на водата, а после – новият да му мисли! – и да не си е мръднала пръста да провери какви ги върши ВиК-Перник?

Въобще, всичко може. Важно е обаче да се пита.

Източник: Фейсбук

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter