Наблюдения на един бдителен гражданин
ВЕСИСЛАВА ТАНЧЕВА – Изкуствознанието в помощ на правоохранителните органи
На вниманието на прокуратура, МВР, ДАНС, ГДБОП и прочее затрудняващи се да намерят източника на фалшивата новина, създала паника в училищата в Сливен и Ямбол


Весислава Танчева

Подсказвам ви с ясното съзнание, че няма да посмеете да жгмъцнете по въпроса, защото не обичате да си ритате трудовите книжки. Знам!

Може да започнете с пастор Александър Урумов – драматург, писател, сътрудник на ДС, деен евангелист и националист, който в момента се явява директор на Дирекция “Връзки с обществеността” на Министерстото на отбраната, оглавявано от войводата Каракачанов. Може евентуално да проверите как са разположени във времето:
1. Местата, на които работят пасторите от приятелския му кръг;
2. Неговите публикации – в личния му блог, масово препечатвани в “консервативни официози”, като “Стандарт”, “Труд”, “Земя” и прочее гнезда на свободното слово, както калоян-стоевците го разбират;
3. Изригванията на хорица като Карбовски срещу всякакви прогресистки конвенции, стратегии и опити за толерантен диалог въобще;
4. Организирането на протести срещу Истанбулската конвенция, евентуалните промени в закона, налагащи се поради липсата ѝ, и поредната Стратегия за детето. Която просто трябваше да замени предишната и по нищо съществено не се различаваше от нея, но беше удобен повод за хибридна кампания срещу всичко либерално и прогресивно, все още дишащо на тая територия.

След това може да проверите с чии пари бяха отпечатани ония прословути плакати, копирани дословно от нацистката антисемитска пропаганда от Втората световна война, които се превърнаха в символ на “свещеното българско семейство”, необременено от знания по биология, медицина, философия и елементарни социални умения, нужни на живеещите в XXI век.

За всеки случай, припомням ви, че Александър Урумов управлява еднолично фондацията “Българска организация на родителите и децата” (БОРД), регистрирана на 3 юли 2018 г.. От нейно име Урумов громи “джендър конспирацията”, Сорос, учебниците, центристите, либералите, Истанбулската конвенция, Стартегията за детето и всяко нещо, което лично го притеснява или от което не смее да си признае, че се интересува.

Защо държавата, в лицето на премиера и президента, не реагира по абсолютно никакъв начин на тази откровена ретроградна глупост?

Защото оцеляването на стабилността за едните е по-важна от всякакви човешки и социални права, а идването на власт за другите минава през трансформацията им от лява, в крайно дясна, консервативна партия. Понеже избирателите им са такива. Повечето.

Знам, че излишно си давам труд, много е вероятно евентуалните разследващи да споделят урумовата нужда от “радикална организация за натиск срещу “джендър-либераните пипала на Сорос”.

Но все пак припомням, как чистият нацизъм преля в защита на семейството и децата, да не се чудите утре от къде ви е дошло.

Оригиналният плакат от 1941 г. с лошия синкав евреин на заден план и надпис: Евреите не са като вас! Изтрийте ги от лицето на света;

Първоначалният вариант на плаката от протестите срещу Истанбулската конвенция. Върху синия евреин на заден план просто са добавени евро звездички, да е ясно къде са еврогейовете;

Поправеният вариант на същия плакат, след намесата на правителствените пиари, предполагам. Лошият евреин е заменен от двойка целуващи се младежи.

Стилизираният вариант на все същия плакат, пригоден за протести срещу Стратегията за детето. Намекът е ясен, протестиращите са едни и същи, но посланията – все по-прости и директни!

Източник: Фейсбук. Сайтът АНАЛИЗИ БГ е готов да публикува всички мнения и становища по въпросите на нагледната агитация и пропаганда, които оспорват или се съгласяват с горния текст.

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter