Политически Джурасикпарк
ВИКТОРИЯ ТИНТЕРОВА: Живите сме ние! Те са ходещи зомбита…
А всъщност 100% сме много объркани и уплашени като малки деца далеч от дома, по тъмни доби


Виктория Тинтерова

99% от хората тук викат, че народът е тъп и не се бунтува. 50% от хората с нокти и зъби защитават нашето море, а други 50% викат, че в Гърция е по-хубаво…

Светът е огромен, хора! Морета да искаш! На мен например много ми се ходи в Бурятия, да видя езерото Байкал, ама сигурно е много скъпо пътуването… Аха да се хванем за гушите за такива дреболии….

А всъщност 100% сме много объркани и уплашени като малки деца далеч от дома, по тъмни доби. Дори и богатите, умни и красиви бизнесмени и бизнесменки и десни демократи – ама какви глупости говоря аз – то демократите са само десни…. и те са шашардисани. Луда работа.

Асен Генов* се оплакал на ВСС, че му свили данните. Преди се оплакваше пред парламента. Да България мълчат. Десебето и то. От друга страна БСП само много говорят. Профсъюзите предлагат някакви данъчни промени, за които знаят априори, че няма никой да приеме. Генерала Атанасов отдавна не сме го виждали въоръжен до зъби, да обстрелва …мишени в полето. Костов, Софиянски, ендесевейските хора, Филип Димитров, Борисов и прочие известни и не до там известни експериментатори с нашия живот се правят, че са важни, че работят, ходят насам-натам, тъпчат нашата земя и си въобразяват, че са …живи.

А всъщност единствените живи сме ние, защото се тревожим, дразним, смеем се, борим се всекидневно за залъка. Живите сме ние! Те са ходещи зомбита. Те са вуду кукли, мразени, набодени отвсякъде с нашите беди, тревоги и неволи. Всяка капачка за кувьози е карфичка в телата им…. Всеки гладен пенсионер и босо дете. Всяка изтормозена медицинска сестра и учителка, чиновник, лекар в провинциална болница….. На тяхно място бих се много притеснила.

Не се карайте, хора, за такива дреболии!

*Източник: Фейсбук, АНАЛИЗИ БГ намира за напълно естествено редовни наши автори да спорят помежду си тъкмо в сайта.

Илюстрация в началото: Ивайло Нинов, 2009 г.

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter