Кой е по-, пò, най-?
ГРЕТА ГАНЕВА: Борисов влезе в Апартаменгейт, обаче на европейско ниво
Ясна демонстрация относно наличието и липсата на десни ценности вътре в ЕНП


Грета Ганева

Хърватският всекидневник  Jutarnji list. публикува снимка на Себастиан Курц, който пътува за отминалия конгрес на Европейската народна партия в Загреб с билет икономична класа в Austrian Airlines. Заглавието на репортажа: НАМЕРЕТЕ РАЗЛИКАТА Себастиан Курц пристига в икономична класа със среща на ЕНП в Загреб и вижте как го прави българският премиер“ е илюстрирано със снимка на „държавната “птица”, способна да превози повече от 150 пасажери. Това е самолет Airbus A319, носещ националните символи на Република България.“

Хърватската преса не е хванала просто разточителството на българския премиер на фона на икономичното мислене на австрийския. Направила е много повече.

Точно за форума на дясната Европейска народна партия представя ясна демонстрация относно наличието и липсата на десни ценности вътре в нея.

Защото те са свързани със създаване и принос, а онзи който ги има, винаги е икономичен. Той постига с минимум ресурс максимален ефект. И това е начин на мислене, рефлекс. Така се умножава. Обратното, да пилееш огромен ресурс, с който да не постигнеш кой знае какъв ефект, е противно на дясномислещият.

Подобна несъразмерност на вложеното спрямо очаквания резултат е извън стандарта, обаче лидерът на най-голямата дясна партия у нас, очевидно си живее там, извън него. Каквото и да говори по форуми и събития, каквито и етикети да лепи, липсата на дясно мислене не може да се скрие, защото то е същностна характеристика.

От другата страна виждаме не просто типичният представител на дясното, но и представител на онази група от държавите-членки, които имат принос в европейския бюджет. Онези, които създават и се придържат към високия стандарт.

Не знам за вас, но за мен Борисов влезе в нещо като Апартаменгейт, обаче на европейско ниво.

Коментар във фейсбук профила: Greta Ganeva

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter