Всекидневни новинарски коментари
ЕЛЕНА ГУНЧЕВА: Прокурори или дребни селски хитряги?
Уважаеми прокурори, престанете да обикаляте по медиите да се хвалите и да развявате доказателства. Доказвайте на съда, защото само съд може да вземе решение дали са виновни и в какво


Елена Гунчева

НОВИНИТЕ ДНЕС:
02.08.2019 г.

Новините може да гледате и на: https://www.youtube.com/edit…

– УНСС ПОДКРЕПЯ ГЕШЕВ. Университетът по национално и световно стопанство подкрепя официално с писмо кандидатурата на номинирания за главен прокурор Иван Гешев! Браво! Каква е връзката между университет и Главна прокуратура, мога само да гадая. Явно поради някакви пропуски, не мога да си спомня в Закона за съдебната власт да има такова нещо. И тази подкрепа ми напомня едни други времена, които някои наричат мракобесен комунизъм. Когато трудовите колективи пишеха писма за подкрепа на този или онзи партиен другар, или за подкрепа на другарите в Кампучия. Не съм мислила, че някога ще се върнем към тях. За съжаление без доброто, само тоталитаризмът и мазното сервилнечене. На това ли учите студентите си?

– АКАДЕМИЯТА В СИМЕОНОВО – НАЙ-ДОБРАТА АКАДЕМИЯ. Академията на МВР днес сама се похвали, че правното обучение при тях било на най-високо ниво. Навсякъде ги били признавали и хвалели. Не знам за вас, но аз трудно бих се съгласила. Защото колкото по-нагоре се катерят вашите възпитаници, толкова повече пропуските точно в правната им култура се виждат. Явно дори не им обяснявате за разделението на властите. Или пък някои толкова са разбрали. И цялото ви обучение е с полицейска насоченост. Да упражнява сила, натиск, да е силова организация. Има разлика дали искаш да станеш юрист или полицай!

– ПРОКУРАТУРАТА – ХИТРА И ЛУКАВА. Днес самата прокуратура се похвали, че доказателствата срещу хакера и “ТАД ГРУП” били събрани с хитрост и лукавство. Няма да коментирам уличния език и липсата на всякакъв стил, и то от юристи. Но вместо да кажат, че са използвали законови методи, СРС и т.н. и преценка на доказателствата, те обясняват, че са хитри и лукави. Прокурори или дребни селски хитряги? Отново срамна история. И – уважаеми прокурори, престанете да обикаляте по медиите да се хвалите и да развявате доказателства. Доказвайте на съда, защото само съд може да вземе решение дали са виновни и в какво. Не вие! И не сте вие тези, които ще давате присъди и ще обявявате за виновни в медиите. Вие ще грешите, ние ще плащаме!

– ПРАСЕТА НА МЕЗЕТА. Много хора протестират срещу кланетата на домашните прасета. Сутринта една жена проплака по телевизията, че е с 200 лева пенсия и без прасето пържола няма да може да си купи. Същевременно в България се внасят от ЕС живи прасета! А уж има чума Вече не вярваме на държавата . Това постигнахте за 10 години!

Поредният ден на абсурдите!

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter