Вестникари ли?
ИВАН БАКАЛОВ: Менте либерали разпространяват лъжа, че заглавието с животни във в. “Сън” е фалшификат
АНАЛИЗИ БГ дава възможност и на двете спорещи страни да изложат доказателствата си


Иван Бакалов

Едни менте либерали и конспираторът Григор Лилов разпространяват лъжа, че заглавието с животни във в. “Сън” е фалшификат, снимката била менте.
Снимката я разпространиха българи от Англия.
Но лъжите продължават, че било фалшификат.
Помолих колега, който живее там, да иде до библиотека и да снима вестника пак.
Понеже мнозина ми обясняват, че нямало такова нещо в сайта на вестника, нека и аз, малко като професионалист в тази област, да обясня на обикновения читател – хартиените и интернет издания на вестниците се различават. В интернет изданията редакторите често променят и поправят текстове и заглавия.
А хартиените издания имат по няколко варианта. В късния следобед се печата един, привечер друг, през нощта трети. И понеже “Сън” е 1,3 млн. тираж, от вечерта до през нощта променят при печатането страници, като ги допълват с други новини и заглавия. Така и заглавието с животните е излязло в част от тиража, отпечатан след мача. Но най-малко в близо 1 милион тираж.
И ще повторя – ако ние тук се самобичуваме заради една шепа агитки расисти, в Англия расисти са редакторите на най-тиражния вестник, който има такъв тираж именно заради такива заглавия. И съответно може да си направим извод за аудиторията.

Източник: Фейсбук профилът Ivan Bakalov

Вестникари ли?
Фейкът Лъвове – Животни

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter