Власт власт възпира ли?
ИЛИЯН ВАСИЛЕВ: Искат да ви управляват хора като Гешев, които не са избирани от вас и от мен
Подобни груби атаки срещу президента Радев само ще го позиционират като антитеза на властта


Илиян Василев

Гешев пита дали може да повдигне обвинение за да дисциплинира президента. Не може. Всичко минава през Народното събрание. Иначе прокуратури се опитаха да образува производство срещу президент, но Цацаров го отмени.

Изглежда милиционерите в правото имат повече хъс.

Още веднъж, да бъде ясно, подобни груби атаки срещу президента Радев само ще го позиционират като антитеза на властта, т.е. ще му изпишат вежди.

Няма процедура, която да минава през Гешев и сайта на Пеевски “Правен свят” и която да му позволи да контролира Президента през неговите си мутренски номера.

И сега какво, ще натопят и Конституционния съд в тази “каша”?
Единствената възможност е ако има Гешев основание за разследване в държавна измяна да си направят казуса и да го пратят в Народното събрание. Там се решават нещата.

Не по тази тема, няма да се вържа – без значение дали е Радев или друг. Много ми идва прокурорската република на Гешев, която ерозира цялата конструкцията на правовата държава и парламентарната република и се опитва идиотски да ни превърне в република в която всички власти и изпълнителна, и президент и законодателна и съдебна ще е зависима от главен прокурор, който на ВСИЧКО ОТГОРЕ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ РАЗСЛЕДВАН.

Тоест Президента може, а главния е над него. Защо не пита КС как може да бъде разследван и махнат от поста си самия Гешев?

Ясно ли ви е – искат  да ви управляват хора като Гешев, които не са избирани от вас и от мен, ей такива смешници, милиционери в правото.
Ако Радев имаше малко акъл щеше да разбере, че с тези прокремълски и антинатовски позиции сам се вкарва в кошарата. Мълчи по темата разузнавачи и Кремъл.

Прочетено във фейсбук профила: Ilian Vassilev

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter