Мила, родна картинка
ИЛИЯН ВАСИЛЕВ: Кога България ще остане без управници и без министри
Вие спите. Време е да се събудите!


Илиян Василев

Вчерашното заседание на правителството носеше чертите на психотерапевтичен сеанс, в който участниците двойкаджии – всеки  един от които с проблеми след “родителска среща”, взаимно се убеждаваха, че учителите/народа са кофти и най-вече непризнателни хора, а те са най-добрите, най-успешните и най-вече че това да бъдат министри им се полага по рождение.

Самовнушението, което трябваше да бъде предадено и на публиката, през излъчващите сеанса на живо, независими и нахранени медии бе, че ако не са те, да се жертват като управляват, България ще си остане без управници и без министри.

Проблемите и кризите, които ги/ни сполетяват и с които не могат да се справят, са или дело на предишните, или на зложелатели и завистници, които само гледат към креслата им, за да ги изместят, или на инопланетяни, които работят цяла година, в тандем с ОПГ от природни сили за да им развалят кефа и имиджа по Рождественските и Новогодишни празници.

Всички изпаднаха в транс от самодоволство, но най-вече в екстаз от прилив на самочувствие и себезначимост, колчем мълвяха цифри на дадени “от тях” пари, едва ли не откъснати от залъка им, на фона на които някак си мина решението, за което се бяха събрали – да  одобрят едни 55 милиона за един самолет за да пренася божествените им тела от точка А, до всяка друга точка на света.

В това беше и стратегическия пиар замисъл на Майстор Бойко. Ура, ура, ура и ….. едни пари за една работа

Единственият начин народът, който ги е избрал, да не забележи крещящото противоречие между двата милиона лева, дадени на Перник, който продължава да няма вода и чийто граждани показват чудеса от търпение, достойно за перото на възрожденците ни под “турско робство” и времената на “омразния” десятък, и 55-те милиона за себе си, бе именно народът да се потопи в този видеоспиритичен сеанс, вещо ръководен от премиера, който освен да поддържа в транс изтръпналата публика, не забравяше да изтъкне личната си заслуга за всички успехи на всеки отделен министър.

Те бакани, ама той баш баканин. Сиреч отгоре, на върха, над него …. небе!

В мащабната творба на Твореца намериха място и “божествени” намеси на Икономическа полиция, която разкрива течове и нов Главен прокурор, който лично и специално ще се намеси за да накаже бай Пешо от ромската махала че не си платил сметката за вода и така предизвикал глобалните климатични промени и покрай тях и източването на язовир “Студена”.
В следващия епизод, полицаите от икономическа полиция ще търсят на полето с пръчки вода /там също ще бъдат призовани свръхестествени сили и материално заинтересовани медии на помощ с европейски средства/, а “Главният” ще разследва Господа заради отказ да прати потоп, с което клати стабилността. Гешев вече е готов със списъка от контрапротестъри, които да респектират “началника” горе – мускули, татуировки, коси погледи. Холивуд пасти да яде.

Има стряскаща символика в тази картина, Борисов фон Банкя прелита в своя нов “жет” – като  в същински Ноеви ковчег – над Перник и над потопа от проблемите на България, устремен към поредната столица в която поредния “колега” му нашепва през микрофон “конграчулейшънс”, а по-нататък, както е известно, той не слуша.

Вие спите. Време е да се събудите!

Прочетено във фейсбук профила: Ilian Vassilev

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter