Надпреварата за Московска 33
ИЛИЯН ВАСИЛЕВ: Предварителни избори! Писна ми да вземат правилни и печеливши решения от мое име
Няма друг начин да се избере печеливш кандидат, освен през максимално отворен избор и максимално широка подкрепа – извън десните партии и без партийни кандидати, избрани от ръководствата


Илиян Василев

Разбирам хората от “Спаси София” и желанието им да издигнат собствен кандидат. Никъде не е казано, че само партиите могат да издигат кандидати. Ако приемем, че техният кандидат ще се бори за гласовете на демократичната общност – се съгласявам, че това е много добра възможност. Но изборът на тази същата общност, към която и аз принадлежа, не може да се затваря само до тази кандидатура.
Виждате, че напред като се излезе с “Правосъдие за всеки” по темата Гешев има добра реакция.

Трябва веднъж завинаги да приемем, че с този подход партиите в дясно си имат свой ограничен електорат и не могат да печелят с партийни кандидати избори. Радан не спечели само с гласовете на ДСБ или ДБ.

Битката за кметското място в София е съвършено друга “бира”. Няма друг начин да се избере печеливш кандидат – защото битката е за второто място, освен през максимално отворен избор и максимално широка подкрепа – извън десните партии и без партийни кандидати – избрани от ръководствата.

Пълна глупост е да се мисли, че може да стане цехов избор от една партия и изведнъж кандидатът да очарова и омая широки кръгове, след като те са били изолирани от избора.

За това пак повтарям ЕДИНСТВЕНО възможната хипотеза е предварителни избори – за кметската кандидатура. А защо не и за общинските съветници.Борис Бонев обаче е прав в едно – закъснява се. Много.

Да не ми се сърдят партиите – но ако не се съгласят на предварителни избори – ще призова направителствени, граждански и желаещи партии да си направят такива.

Защото ми писна да очаквам да вземат правилни и печеливши решения от мое име. Време е най-накрая да се излезе от този самодостатъчен малцинствен комплекс да се живее в миналото.

Източник: Фейсбук

Досега в рубриката „Надпреварата за Московска 33“:

ПЕТЪР БОЯДЖИЕВ: Питайте „Спаси София“ за паметника на съветската армия

КОНСТАНТИН МИШЕВ: Моите хора, няма ви дори в съблекалнята

ЮЛИАНА МЕТОДИЕВА: Любимата партия винаги ще наднича иззад Мая, колкото и да се преструва тя на независима

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter