Интернет технологиите ще определят развитието на страните в следващия век


Бъдещето на страните и техните икономически отрасли през следващите 100 години ще се определя от интернет технологиите, които се разработват и въвеждат. Това прогнозира Джак Ма, основател на гиганта в сферата на електронната търговия Alibaba Group Holding на третата Световна конференция по управление на интернет, предава ТАСС.

„Ако се съди по историята, цикълът на всяка технологична революция е около 50 години. През следващите 30 до 40 години ще се въвеждат нови интернет технологии, които ще оказват влияние върху живота на хората и ще определят бъдещето на всяка страна и на всеки отрасъл през следващото столетие“, коментира Ма.

Според него, революцията в областта на интернет превръща данните в основен ресурс, а в бъдеще те ще бъдат жизнено важен материал в сферата на производството.

„Следващите три десетилетия пък ще бъдат най-важните, когато технологиите ще се интегрират в традиционните отрасли на икономиката. Промените ще бъдат усетени от всички, според това с какво се занимават и къде живеят. Периодът ще е добър не само за интернет компаниите, но и за талантите, които ще могат да използват новите технологии“, категоричен е китайският милиардер.

Източник: bloombergtv.bg

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter