Пандемията
ИТАЛИАНЦИТЕ: Всеки от нас е и главният герой
Web streaming маратон показва на света как Италия реагира на спешната ситуация


Италия ни призова! Тези думи са взети от националния химн и всички днес се обединиха в страхотен 18-часов маратон – в  web streaming, за да разкажат на света как Италия реагира на спешната ситуация, предизвикана от епидемията от коронавирус.

В шест тази сутрин стартира „Италия ни призова!“: дълга мрежа на живо в канала на YouTube на Министерството на културното наследство и в litaliachiamo2020.it, която ще продължи до полунощ и в която ще участват над сто артисти, радио и телевизионни водещи, представители на институциите, на културата, науката, икономиката, информацията и иновациите. Това е и начин, да бъдем заедно, независимо от разстоянията, които задължително ни делят в този момент.

От сутринта, до полунощ, се редуват театрални постановки, концерти, кадри от спрени изложби. Сред тях – интервюта, стихове и песни от домовете на художниците. Всеки от нас е и главният герой на този страхотен онлайн маратон.

По време на програмата се споделят истории на работници, на професионалисти в астрофизиката, италианските астронавти, снимки, видео и гласови съобщения чрез Whatsapp (на номер 3371408889), които идват от обществеността.

На разположение за съобшения е и e-mail: partecip@litaliachiamo2020.it . Който желае, може да задава въпроси в социалните канали Facebook, Twitter и Instagram Италия, наречени с hashtag # litaliachiamò #iorestoacasa. Резултатът е един страхотен стенопис на Италия, която се бори.

Едновременно с това, започна и Маратон за солидарност. Целта му е да събира средства за укрепването на отделенията за интензивно лечение по цялата национална територия.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter