Надпреварата за Белия дом
КОНСТАНТИН БОРОВОЙ: Следващият президент на САЩ е Доналд Тръмп
Как US Демократическата партия направи всичко възможно да се дискредитира


Константин Боровой

Снимка:  Эхо Москвы

Константин Боровой  e руски бизнесмен и политик, депутат от 2-рата Държавната дума (1995-2000), бивш председател на Партията на икономическата свобода (1992-2003), председател на политическата партия „Западен избор“ (от 17 март 2013 г.)

Днес основното послание на медиите, подкрепящи Демократическата партия, е да говорят за добрите шансове на Байдън на изборите. Последните “анкети” на демократичните – подкрепящи  Демократическата партия на САЩ – медии  дават предпочитание на Байдън с цели 15%.

Точно както през 2016 г., месец преди изборите, Хилари Клинтън беше предпочитана

Дори в деня преди изборите през 2016 г. CNN отчете преднината на Хилари от 8%. Тя имаше предимство, но както наскоро CNN призна, само 2%.

Не изоставаха и през 2016 г. и CNN, и New York Times, и Washington Post, и Financial Times, и Los Angeles Times. Цифрите бяха различни – 4, 5, 6%, но винаги в полза на Хилари Клинтън.

Очевидно ръководството на Демократическата партия предварително знаеше, че губи – Клинтън веднага призна поражението, без съд.

Американските социологически служби, тренирани в търговски маркетингови проучвания, се хвалят, според поведенческите модели могат да определят с точност до всеки човек – това е въпрос на пари, печалба. Грешките се наказват с напускане на пазара.

Предвиждането на броя на членовете на избирателната колегия за тях е лесна задача. Разбира се, има случаен компонент, но той също може да се изчисли.

Днес сериозните обективни експерти отдават предпочитание на Тръмп с вероятност 91%.

Съществува оценка на броя на членовете на избирателната колегия. За Тръмп ще бъдат 362. За Байдън, 176.

Следващият президент на САЩ ще бъде Доналд Тръмп. И не само – Демократическата партия няма да спечели Сената, горната камара на Конгреса, но и вероятно ще загуби долната камара.

Какво се случи в САЩ, че ситуацията за първи път от много десетилетия стана толкова еднозначна?

Деградацията на Демократическата партия на САЩ започна преди пет години, когато най-старият сенатор и социалист Бърни Сандърс, съперникът на Хилари Клинтън за позицията на кандидат на Демократическата партия на президентските избори през 2016 г., за първи път заяви, че “малко социализъм няма да навреди на САЩ”.

В началото на тази година Демократическата партия вече номинира няколко открити социалисти като кандидати за президентските избори. И в дебатите си на избирателите беше обещано безплатни лекарства за всички, безплатно образование за всички, минимален гарантиран доход (3000-5000) за всички.

Поради факта, че Демократическата партия смята чернокожото и латиноамериканското население на Америка за свой електорат, за първи път беше направено предложение за „компенсиране на чернокожото население на Съединените щати за вековете робство“ и за вековете на „надмощие на белите“.

Тоест тези, които никога не са били робовладелци, ще компенсират с пари тези, които никога не са били роби за вековете несправедливост

Предлагаха се различни възможности за компенсация, но не по-малко от $3000 за всеки ежемесечно. Общата сума достизга около 14-18 трилиона долара.

Това е приблизително 1⁄3 милиона за всеки чернокож гражданин на САЩ. Въпреки факта, че днес по-голямата част от чернокожото работещо население в Съединените щати живее за сметка на държавни програми, всъщност се предлага да се прехвърли цялото чернокожо население на такива програми. Какво ще се случи в този случай в “обществения живот”, показаха последните погроми.

Феноменът, пред който са изправени САЩ, е добре известен и в Русия – тъпа праволинейна пропаганда…

Законите на пропагандата са известни. Обвинявайте опонента си за престъпленията, които самият ти извършваш.

Най-тясното сътрудничество в различни сфери на Демократическата партия на САЩ с руското разузнаване, дори поръчаният доклад, дискредитиращ Тръмп, според признанието на неговия съставител, въз основа на факти, получени от висши офицери на ФСБ, доведе до кампанията “Тръмп на куката с Путин”.

Създадената от Конгреса комисия Мюлер, която затвори тълпа хора, които отказаха да лъжат и свидетелстват срещу Тръмп, за укриване на данъци, не потвърди нито едно от подозренията. На Мюлер не беше наредено да разследва сътрудничеството с ФСБ със самата Демократическа партия.

В какво може да бъде обвинен Тръмп, опитващ се да разследва фактите за корупцията на вицепрезидента на САЩ Байдън в Украйна? В корупция, разбира се. Тръмп се опитва да се възползва от корупцията, като разследва „своите конспироогични теории“ за Байдън.

Нека си представим в какво може да бъде обвинен Тръмп във връзка с най-мощната пропагандна кампания, която Демократическата партия провежда чрез най-големите американски медии от 5 години? Точно така, в пропагандната кампания на Тръмп в щатите, гласували за него през 2016 г. Това са сериозни обвинения, за това са написани няколко книги, статии, заснети са програми и са проведени телевизионни дискусии.

Сега задачата е по-трудна. Какво означават обвиненията на Демократическата партия срещу Тръмп, че той няма да признае загубата си?

Точно така, Демократическата партия подготвя протести след изборите, открито обявявайки го в непризнаване на резултатите от изборите.

Репетицията с погромите вече беше проведена успешно

Демократичният елит загуби изборите през 2016 г., защото се дискредитира. И тогава започна кампанията за политкоректността, разбирана като задължение да се повтарят всякакви пропагандни глупости, показани по СNN, нетолерантността на демократите и техните привърженици към всякакво мнение, различно от тяхното – всичко това не остана незабелязано от гражданите на САЩ. Въпросът кой ще бъде следващият президент на САЩ беше недвусмислено решен още преди карантината.

Демократите бяха напълно лишени от възможността да не водят война там, където не е необходимо да я водят. В началото на карантината беше отправен разумен призив от самите демократи да спрат политиканството и борбата, да спрат да разделят обществото и да започнат да се борят заедно с епидемията.

Но борбата не спря нито за секунда. Ясно е кого обвиниха демократите за разцеплението в обществото – Тръмп.

Когато в страната започнаха речи с искане за прекратяване на карантината и започна връщане към работа, Тръмп призова страната да „рестартира на икономиката“.

Каква беше реакцията на губернаторите и кметовете, избрани от Демократическата партия?Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм откровено заяви:

 Тръмп не е този, който ще ни каже, когато ние си решим, тогава ще започнем да рестартираме икономиката.

Тръмп каза, че рестартирането на икономиката трябва да се поеме от самите щати, от губернаторите. Това е тяхна отговорност.

И протестите се разшириха. Някои области в самата Калифорния започнаха да вземат решения за отваряне на бизнеса, стартиране на икономика.

Имаше незабавна реакция от губернатора. Изследователските екипи бяха изпратени в областите с нововъзникващите тестове COVID-19.

–  Какво отваряне на икономиката? При вас има втора вълна на вируса.

– Изглежда, че това не е втора вълна, а резултати от тестовете, стари заразявания.

–  Няма значение. Нямате право да отваряте икономиката.

И напрежението нарастваше. Компенсационният пакет от 2,2 трилиона долара беше очевидно недостатъчен.

Американците, свикнали сами да печелят пари и сами да решават какво да правят с парите си, не се зарадваха на подаянията „за бедност“, и поискаха отваряне на бизнеса.

Тийнейджъри, които преди бяха заети в училища и институти и чиито родители работеха, останаха без работа и без пари на улицата. Дистанционното обучение беше неефективно, никой не контролираше “дистанционерите”.

Нямаше „убийство на афроамериканеца Джордж Флойд от бели полицаи“. Имаше арест на сериен престъпник, който по-късно почина в участъка от инфаркт поради предозиране с наркотици.

Това беше искра в подготвена от демократите среда. Последва експлозия, която се е случвала много пъти преди това.

Но този път имаше една особеност – губернатори и кметове – демократи, елитът на Демократическата партия, нейни поддръжници подкрепиха протестиращите.

Започна събирането на пари за адвокати и гаранция за грабители на магазини;

гръмки публични обвинения в бруталност към цялата полиция;

изисквания и действия за разпускане на полицията и прекратяване на нейното финансиране;

искания и действия за обезоръжаване на полицията;

финансова помощ за обществени организации на афроамериканци, подкрепили протестите и грабежите – стотици милиони;

масово коленичене пред протестиращи.

Според мен Демократическата партия направи всичко възможно да се дискредитира

Вече масово се разпространяват видеоклипове на самите афроамериканци в подкрепа на Тръмп и призоваващи за прекратяване на това безумие на демократите.

Победата на Тръмп на 4 ноември не е просто гарантирана. Тя ще бъде смазваща.

Демократическата партия изплаши жителите на САЩ със своите действия до хълцане. А законодателните инициативи на демократите в Конгреса за изплащане на обезщетение на чернокожото население за векове на робство поставят окончателния край на перспективите на Демократическата партия на изборите за конгрес.

Американският избирател много добре знае, че обезщетенията, които демократите планират, могат да бъдат изплатени само от неговия джоб

Междувременно обективната оценка на действията на Тръмп позволява на Републиканската партия да гледа с оптимизъм към бъдещето.

  1. Въпреки съпротивата на демократите, американската икономика се рестартира успешно.
  2. Минималният процент на безработица, достигнат преди карантината, ще бъде достигнат отново.
  3. Процесът на възстановяване на производството в САЩ продължава.
  4. Тарифните преговори с Китай бяха повече от успешни.
  5. През мандата на Тръмп САЩ станаха износител на енергия.
  6. Не се случи раздяла с ЕС и НАТО, както демократите се страхуваха. Вярно е обратното.

И много други малки и големи победи на Тръмп. Не, американският избирател не е глупак. Той харесва този президент.

А левите промосковски либерали, които успяват да получат безвъзмездни средства в Кремъл, Сорос и американските демократи, които мразят Тръмп, подкрепят в САЩ марксистите и социалистите, а в Русия и националистите от „Руския марш“, предсказващи победа на крадеца Байдън, са достойни само за съжаление.

Трудно е да си представим какво ще правят след победата на Тръмп, след като демократите напуснат Конгреса, след прекратяването на финансирането на множество демократични фондове.

Може би отново ще станат домоуправители*.

Източник: https://echo.msk.ru/blog/k_borovoi/2731792-echo/ , превод Stephan E. Nikolov

*Финалните реплики на героят на Иля Илф и Евгений Петров Остап Бендер от последната Глава XXXVI Кавалерът на ордена „Златното руно“ от романа„Златният телец“:

След десет минути на съветския бряг стъпи странен човек без шапка и само с един ботуш. Без да се обръща към някого, той каза високо:

— Няма нужда от овации! Граф Монте Кристо не излезе от мен. Ще трябва да се преквалифицирам в домоуправител.

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter