Хладен ум, горещо сърце и чисти ръце *
ЛИКУЙ, НАРОДЕ! Оневиниха вкупом заподозрените за имотни далавери родни политици
Доносът срещу Лозан Панов, за всеки случай, е препратен към Инспектората към Висшия съдебен съвет за предприемане на необходимите действия


Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) не е установила нарушения при проверките срещу Цветан Цветанов, министър Николина Ангелкова, бившия зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, бившия зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и председателя на ВКС Лозан Панов.

Те бяха разследвани от комисията по информация в медиите, излязла преди няколко месеца, за имоти, купени на по-ниски цени от пазарните.

Решенията на КПКОНПИ са публикувани в сайта на комисията. Заместник – председателят Антон Славчев и членовете Пламен Йоцов и Силвия Къдревa са не са установили конфликт на интереси при когото и да е, поради това са взели решения за прекратяване на производствата.

При Лозан Панов Комисията е приела, че сигналът срещу него в качеството му на председател на Върховния касационен съд и  председател на Административен съд – София-град, в периода 2007-2012 г. ще бъде препратен към Инспектората на ВСС.

КПКОНПИ е прекратила още и проверките по сигналите срещу Валери Симеонов, Елена Йончева, Валери Жаблянов и Крум Зарков. Те са по различни казуси, този със Симеонов се отнася за сделка в периода, когато той е бил председател на общински съвет в Бургас. Сигналът срещу Жаблянов е за грешна информация в подадена декларация във връзка с имот и средствата, свързани с него. При Крум Зарков сигналът е за имотни сделки.

Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев все още е в отпуск защото прокуратурата проверява за неговата тераса, та поради тази причина не участва в заседанията на комисията.

Така, на практика, тримата комисари от КПКОНПИ, взели и подписали решенията, измиха лицето на българската политическа класа. Електоратът трябва да тържествува. Управляват ни безупречни собственици на скъпи жилища.

*Феликс Едмундович Дзержински е първият председател на ВЧК – Всероссийская Чрезвычайная Комиссия. Неговият израз: чекистът е човек с хладен ум, горещо сърце и чисти ръце е приет като парола за органите на сигурност в СССР и сателитните му държави

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter