#Фейсбук памфлѐт
ОЛЕГ ЧЕРНЕВ: Радикален план за свеждане на войните до махленска свада
„Към вечния мир“, не по Имануел Кант, а по Oleg Chernev


Олег Чернев

И замириса на море…” има такава песничка. Е да, но не!” – пък  казваше бай Петко Бочаров! Истината е, че мирише здраво на война, като в циганска махала на изгоряла гума.

Аз, като убеден пацифист и радетел за безмилостни битки само на голф игрището, реших да предложа на обществото радикален план за свеждане на войните до махленска свада, а жертвите – до   нивото от преди пандемията.

Идеята е следната – в  армията да служат само мъже навършили 60 години, които за краткост ще наричам, поколението 60+

Това, общо взето, са хора, при които енергията може да се онагледи с индикатор на батерията на телефон, на която е останала една чертичка. Адреналинът почти отсъства, което означава, че и гневът, както и желанието за битка, са на долната граница! Освен всичко останало, простатата доста често ще ги “алармира” и ще зове за облекчаване, понякога мъчително, а памперсите, ако се прибегне до такива, ще ликвидират и последните остатъци от самочувствие, респективно – агресия.

От друга страна, няма да има нужда да се стреля по противника и да се убиват невинни, тъй като в една сто хилядна армия, съставена от мъже 60+, е съвсем естествено няколко десетки, а защо не и стотици, да умират от естествена смърт всеки ден – инсулти, инфаркти, тромбози, рак на простата, ако не е махната…и т.н.

Тези жертви спокойно могат да бъдат докладвани, като успех за командването, вследствие на военни действия, както на едното, така и на другото! Ще се пести от муниции, природа ще си остава зелена, а не лунен пейзаж. Чрез жребий ще се раздават медали, както на “загиналите”, така и на някои от живите, колкото повече, толкова повече!

От своя страна, всички онези млади мъже, които сега висят с месеци по границите, в очакване да бъдат хвърлени в кървава битка едни с други и рано, рано да приключат своя земен път, ще се приберат при майките си, ще прегърнат любимите си, ще сбъдват мечтите си, създавайки дом, семейство, деца…тази толкова нормални неща.

А нас, поколението 60+, кучета ни яли, ние нашата работа сме я свършили, както се казва, “мишън камплийд”!

Аз така ги виждам нещата. И ако утре ме повикат в армията, тръгвам веднага. Е, ще си взема и стиковете за голф – на война, като на война!

Прочетено във фейсбук профила Oleg Chernev

 

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter