Мила Родино, ти си земен рай...
Отечеството процъфтява, защото ни управляват политици – деца на заможни родители
Министър Ангелкова имала не само състоятелни родители, но също имотни свекър и свекърва


Кин Стоянов

Нашият народ има една вековна приказка: Пари при пари отиват…

Последните събития в препирнята между бившия вицепремиер Валери Симеонов и настоящия министър на туризма Николина Ангелкова само потвърждават тази изстраданата народна поговорка. Както съобщиха днес информационните медии, лидерът на НФСБ Валери Симеонов направи нови разкрития за “доста луксозен имот”. В него живеел действащ министър, ала не бил е декларирал това.

Симеонов хитровато не посочи името на министъра, но разкри подробности около имота. Ставало въпрос за два и половина декара със застроена луксозна къща на три етажа в село Бистрица край София. В нея живеел съответният министър със семейството си.

Проблемът на Валери Симеонов е, че всичките му усилия да дискредитира министър Николина Ангелкова – още от времето, когато ѝ беше наблюдаващ вицепремиер се препъват в ответните действия на атакуваната. Днес по-късно Ангелкова обясни, че къщата, за която отвори дума Симеонов била собственост на родителите на съпруга ѝ. Току виж въпросният имот да е бил издигнат или закупен преди любителката на селфита с холивудски знаменитости и хабер не си е имала, че ще става снаха в същата тази къща.

Ще трябва да му признаем на В.С. – подгони ли някому гарез* – преследва го докрай

Когато преди години се скара със своя кумец Волен Сидеров, Валери Симеонов не миряса да къса избиратели от Атака, докато не вкара в парламента собствената си националистическа формация НФСБ. Във всеки случай медиите ще възпеят как ще завърши този гибелен гняв Симеонов срещу волооката** Ангелкова.

В случая Ангелкова: не цялата в бяло, а направо цялата в лилаво – цветът на непорочността – му води с 3 на 2. Сега остава Симеонов да доказва купувала ли е телевизията му имоти без пари и да съди набедилите го пред прокуратурата.

И тъй като тръгнахме с народна мъдрост, да завършим оптимистично: Управляват политици – деца на богати родители. Припомням си епиграмата на брилянтния сатирик Тодор Климентов:

Мила Родино, ти си земен рай, но какъв народът сам си знай…

 

* ГАРЕЗ – диалектна дума за омраза, злоба към някого

* ВОЛОО̀К, -а, -о, мн. -и, прил. Поет. Който има големи спокойни очи (епитет на богинята Хера)

 

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter