От сън дълбок се събуди!
ПЕТКО СИМЕОНОВ: Разбраха ли родните политици, че Ципрас беше в Скопие?
Българското държавно ръководство не разбира националните проблеми! Това се отнася и за управляващи, и за опозиция, и за президент


Петко Симеонов

Посещението на Ципрас и подписаните споразумения Гърция-Северна Македония още веднъж показаха, че София спи.
Безобразие е изоставането в изграждането на магистралата София – Скопие. Нашите власти водиха някакви преговори и я планираха за 2028 г.

2028 г.! Схващате ли? Това е годината на пробни полети до Марс

Българското държавно ръководство не разбира националните проблеми! Това се отнася и за управляващи, и за опозиция, и за президент.

Основната им тема в момента са апартаментите. Добре. Нека се занимават с тях.
Но не е нужно да са слепо-глухи за по-важните за държавата проблеми. Още планираната магистрала с жп връзка Солун-Александруполис-Бургас-Варна-Румъния беше гръцка победа в заобикалянето на България. Нека се строи! Но управляващите гледали ли са картата? Разбраха ли за какво става дума? А опозицията?

Та това е пътят на елинизацията на днешните български земи в античността. Полисите преди хилядолетия са разбрали важността на връзката! Територията на страната остава в прегръдката на два маршрута – от запад Атина-Солун-Скопие-Белград-Будапеща и от изток Атина-Солун-Александруполис-Бургас-Варна-Букурещ. А територията на страната?
Вторачването в газовия хъб „Балкан“ и газови трасета (газ се движи по тръби!) е за сметка на изоставянето на заден план на магистралите 8, магистралата София-Калотина, тунела при Петрохан, тунела при Шипка, магистралата София-Русе, Русе-Велико Търново, София-Видин, замирането в развитието на летище София…

Все жизнено по-важни неща от всичко друго, което може да свърши държавата.
Мога от сега да ви кажа. Реакцията на управляващите ще бъде – сега е важно да изгасим пожара, за да не изгори плевникът, а опозицията ще викне “опорка” – този иска да спаси плевника!

Тъпи, тъпи, тъпи… Не разбраха, че Ципрас беше в Скопие.

Източнек: Фейсбук

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter