Криво седят, право съдят
Проверката срещу Лозан Панов е прекратена
Една поръчкова акция, инспирирана от главния прокурор Цацаров тихо пропадна


От Инспектората на Висшия съдебен съвет съобщиха лаконично, че на 20 март 2019 г. дейността им по проверката срещу Лозан Панов е приключила с „доклад, съдържащ становище за липса на достатъчно данни за извършени нарушения по чл. 175к, ал. 3 и чл. 175к, ал. 4 от Закона за съдебната власт, коментират от Инициатива „Правосъдие за всеки“:

И така, кратко и лаконично – НЯМА НАРУШЕНИЯ и нарушаване независимостта на съдиите при разпределените по закон проверки от председателя на ВКС, съдия Лозан Панов, в Специализирания наказателен съд!

Една поръчкова акция на бетонното мнозинство във ВСС, инспирирана от главния прокурор Цацаров и горещо адмирирана от представляващия Съдебния съвет Боян Магдалинчев, тихо пропадна.

И това бе не просто атака срещу съдия Панов, заради неговото принципно и достойно поведение в защита независимостта на Съда, а срещу цялата съдебна система, срещу нейната независимост, защото целеше да внуши, че никой не може да оспорва действията на Прокуратурата и да се бърка в работата на назначените ръководители на специализираните съдилища.

Сега въпросът е как ще реагират онези кадровици, коити готвеха процедура по “импийчмънт” на председателя на ВКС? Ще кажат ли сбъркахме и излишни станахме или ще търсят друг повод за атака с цел отстраняването на Панов?

А може би „онези кадровици“ ще се сетят, че административният ръководител на Спецапелативният съд всъщност наруши процесуалните правила и точно затова бе проверката, наредена от председателя на ВКС там и бяха сезирани за този факт?

Инициатива „Правосъдие за всеки“ ще кажем само, че от самото начало застанахме на страната на Правото и отстояхме позицията си с протеста в защита на съдия Панов и независимостта на Съда.

И съвсем скоро ще го направим пак, а фокусът ще е КПКОНПИ и Специализираната прокуратура, а разгогворът ще отиде далеч отвъд терасите и покривите…

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter