Новина с апостроф
Проучване на Галъп за OFFNews: ГЕРБ води пред БСП, ”Продължаваме промяната” с най-голям резерв
Ще повлече ли неубедителната кампания на Лозан Панов надолу и резултатите на „Демократична България?


Кин Стоянов

Ако парламентарните избори бяха в края на октомври, електоралните нагласи щяха да изглеждат така: за ГЕРБ-СДС биха пуснали бюлетина 24,2% от гласуващите, за БСП – 15,7%, за „Продължаваме промяната“ – 13,7%, за „Има такъв народ“ – 11,3%, за ДПС – 11,1%, за „Демократична България“ – 9,8%… излиза според изследване на „Галъп интернешънъл болкан“ за OFFNews.bg, проведено лице в лице, сред 1081 пълнолетни българи, в периода 23-31 октомври.

Изследването е поръчано от OFFNews.bg, драги ни градски сектанти и фанатици – не от някоя от, както ги наричате „свинските медии“.

За пръв път от месеци насам ДПС изпреварва „Демократична България“ в електоралните нагласи…

Герои на политическата класа
Със статут на жертва президент не се става

Едва ли има друго обяснение от това, че публиката – дори не говорим за избирателите – беше  свидетел на изключително неудачната и каканижещо скучната кампания на кандидата за президент Лозан Панов. В случая няма да помогне тарикатлъкът с издигането му от инициативен комитет. За сетен път на президентски избори градски зелено-десните издигат или подкрепят крайно неподходяща кандидатура.

Фото с коментар
Нищо старо не са забравили, нищо ново не са научили

Сега по всичко личи, че предстои резилът Мустафа Карадайъ с неговите прогнозни 8,5%, съвсем да унизи  Лозан Панов, комуто отреждат 5,7%.

Герои на политическата класа
Лозан Панов или измамното удобство на избирателната памет
Ако иска да разшири подкрепата си, кандидатът на Инициатива “Правосъдие за всеки” ще трябва да припомни и десните грехове към върховенството на закона

Да знаем че: „Когато се обърне каруцата, пътища много“, но един от тези пътища беше кандидатурата на опитна авторитетна и харизматична, поне за дясната общност фигура като Веселин Методиев например, но лидерският егоизъм, който по традиция наблюдаваме в ДСБ, не би допуснал тази възможност. Атанас Атанасов се е вкопчил в председателското си кресло – как ще дава теми за размисъл. Във всеки случай тарикатлъкът с инициативния комитет е единствено добре дошъл и за Атанас Атанасов, и за Христо Иванов – те формално няма как да поемат политическата отговорност за кандидат президентския резил.

Ще доживеем ли да изпием чашата с отварата или отвратата от политическия бучиниш Цветан Цветанов да се намести като изразител на дясното у нас? Майка България е търпелива и многострадална – какви ли злини не са ѝ причинявали собствените ѝ чада…

Цялата публикация на  OFFNews.bg

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter