Юлското утро 2020
РЕНИ НЕШКОВА: Мая Манолова вярно не прилича баш на мутра, но не я подценявайте
Има смислени хора, които де от незнание, де от липса на опит се връзват на евтините популизми за сваляне на Мутрата, олицетворявана единствено от Борисов и правителството


Рени Нешкова

Снимка: Официална страница на Мая Манолова

Ако Христо Иванов и активистите от ДБ не се разграничат категорично от Алтернативите и тричленката, оглавила протестите по неведоми (за мен) пътища, ще загуби много гласове.

Неговата акция в Росенец срещу руския храненик Доган – вече  се питам дали това бе замисълът – прерасна  в долнопробно поклонение пред дувара на Почетния под наслов: “Доган да уволни Борисов”.

Докато умните се наумуват, а лудите се налудуват, хитрите пак ще се нахитруват

Особено ме впечатли предложението към него от протестираща жена “да се започне със спазване на законите”. Във видеото се вижда, че той кима разбиращо. Откликнал с разбиране на желанието и на друга дама, която приплакала:

Вие разпределяте баницата. Разпределяйте я точно и ние искаме да живеем. Да ядем заедно баницата.

Информацията е поднесена без коментар в “Дума” и “Свободна Европа”, стегнато и лаконично, без излишни обяснения, просто като част от силата на протеста.

А като чуя някой да говори от името на народа, дори само да употребява думата “народ”, направо ме втриса. В “името на народа” бяха извършени най-големите престъпления, тъй че дори елементарно разграничение от речника на комунистическите престъпници, все е някакъв знак. “Ти с мафията ли си или с народа?”, пита един от Тричленката преминаващи през блокадите.

Да, знам, има смислени хора, които де от незнание, де от липса на опит се връзват на евтините популизми за сваляне на Мутрата, олицетворявана единствено от Борисов и правителството. Щото Мая Манолова вярно не прилича баш на мутра, но не я подценявайте. За другите Алтернативи не ми се говори.

Чакам реакция от ДБ, ако е възможно такова разграничение. Защото пакетирането на най-разнообразни протести продължава и в желанието за всенародност ще доведе само до едно. Същото, но може и много по-лошо. То вече легитимира най-утаечните слоеве на т.нар. елити, които само се били окопали за по-добри времена. Е, вече изпълзяха.

Прочетено във фейсбук профила Reni Neshkova

 

 

 

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter